Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

VLEERMUIZEN OPZETTELIJK STOREN MAG IN VLAARDINGEN-OOST

VLAARDINGEN- De rust- en voortplantingsplaatsen van de gewone- en ruige dwergvleermuis mogen opzettelijk worden verstoord in Vlaardingen-Oost. De Provincie heeft een ontheffing verleend om te kunnen afwijken van de Wet natuurbescherming. Door de ontheffing mogen de vleermuizen worden gehinderd voor het uitvoeren van kap-, sloop-, renovatie- en nieuwbouwwerkzaamheden aan de mr. L.A. Kesperweg.

Het iconische gebouw in het hart van het park herinnert aan het Shell-sportpark dat Park Vijfsluizen vroeger was. Veel Vlaardingers hebben mooie herinneringen aan die tijd. Die herinneringen worden gekoesterd: het voormalige Shellgebouw blijft! Het wordt getransformeerd en krijgt straks een nieuw leven als hét bruisend hart van Park Vijfsluizen. Met sfeervolle horeca waar buurtbewoners en bezoekers elkaar tegenkomen, en verschillende collectieve voorzieningen voor de buurt.
Heijmans Vastgoed heeft daarmee weer een belangrijk deel van de papieren binnen voor woningbouw op het terrein van het voormalige sportpak Vijfsluizen. Dit terrein was jarenlang in gebruik als het sportpark van Shell. Nu ontwikkelt Heijmans het tot een woonwijk. Met 300 zogenaamde duurzame, toekomstbestendige woningen en appartementen.

De ontwikkelaar prijst de toekomstige woonwijk aan als ‘een natuurlijke oase middenin een rauw en grootstedelijk gebied. Een droomplek voor wie in de Randstad werkt, maar graag thuiskomt in het groen. Een plek om te genieten van de rust, van het uitzicht op bomen en het gekwaak van kikkers.’

Het voormalige sportpark Vijfsluizen is wat betreft milieuaspecten een zwaarbelaste locatie. Wonen is een kwetsbare functie, waarbij met name geluid en luchtkwaliteit onder druk staan. Zo wordt een harde schil langs de snelweg voorgesteld die ervoor zorgt dat aan de groene binnenkant een geschikte woonklimaat ontstaat.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

2 reacties op “VLEERMUIZEN OPZETTELIJK STOREN MAG IN VLAARDINGEN-OOST

  1. [ Foto ] Wat een stelletje helden zeg ! Dat moeten ze eens bij de echte Batman flikken , dan hebben ze gelijk een kromme neus en een dikke lip ………………

  2. En zo komt het uitsterven van deze soorten weer een stukje dichterbij. Ze waren er eerder dan de dinosauriërs. En hier worden ze gewoon anno 2020 uitgeroeid in naam van bevolkingsimport.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *