Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

VLAARDINGSE WIELKLEM GAAT 329 EURO KOSTEN

VLAARDINGEN- Het plaatsen van een wielklem gaat wanbetalers in Vlaardingen 329 euro kosten. Dat maakt het gemeentebestuur bekend bij het vaststellen van de parkeertarieven voor 2020 (De parkeerbelastingen blijven verder ongewijzigd).

Vanaf 2020 kan de gemeente zo nodig de wielklem toepassen als op een voertuig meerdere naheffingsaanslagen zijn opgelegd, betaling uitblijft en er geen adres te achterhalen is van de kentekenhouder. De wielklem dient als zekerheid voor betaling. Daarnaast wordt verwacht dat er een zekere preventieve werking uitgaat van de wielklem. Dat wil zeggen dat parkeerders door de mogelijkheid van een wielklem geprikkeld worden tot het alsnog betalen van parkeerbelasting . De wielklem zal volgens de gemeente bovendien bijdrage aan het gevoel van rechtvaardigheid. Het toepassen van de wielklem zorgt er namelijk voor dat duidelijk is dat iedereen die een naheffing krijgt opgelegd deze ook moet betalen.

De wielklem moet na betaling binnen 1 uur worden verwijderd. Dit vraagt organisatorische inspanning.
Dit kan worden opgevangen door de uitvoering van de regeling voor de wielklem uit te besteden aan een
gespecialiseerd bedrijf.

Het invoeren van de wielkiem zal naar verwachting een positief effect hebben op de begroting van de gemeemte, omdat het betalingsgedrag zal verbeteren (het risico op een wielklem stimuleert het betalen van parkeerbelasting) en omdat, indien een naheffing is opgelegd en van het betreffende kenteken geen gegevens te achterhalen zijn, de naheffing betaald wordt samen met de kosten van het verwijderen van de wielklem.

De eigenaar van de auto waarop een wielklem is geplaatst zou mogelijk kunnen stellen dat schade
aan zijn voertuig is toegebracht door de wielklem. Hij zal dan de gemeente mogelijk aansprakelijk stellen voor deze schade. Dit kan worden opgevangen door voor en na het plaatsen van de klem foto’s te
maken. Hetzelfde geldt voor de situatie dat de auto uiteindelijk wordt weggesleept, omdat betaling
ondanks de wielklem uitblijft. Door het maken van foto’s kan de gemeente beter vaststellen of het een
terechte schadeclaim is, dan wel zich verweren indien blijkt dat het een onterechte claim is.

Op basis van de parkeerbelastingverordening zijn er gebieden in de stad waar betaald parkeren geldt. De huidige parkeervergunningen voor bewoners en bedrijven eindigen op 31 december 2019. Voor het jaar 2020 stuurt de gemeente eind november 2019 een factuur aan de vergunninghouders zodat zij tijdig een nieuwe vergunning kunnen verkrijgen. Om burgers en bedrijven een redelijke betalingstermijn te garanderen moeten deze facturen uiterlijk eind november worden verstuurd.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *