Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

VLAARDINGSE WESTWIJK: ‘KANSRIJK OF KANSLOOS?’

VLAARDINGEN- Twee woningcorporaties en de gemeente Vlaardingen houden een enquête onder inwoners van de Westwijk (’Kansrijk of kansloos?’). De enquête is nodig zijn voor het opstellen van een nieuwe gebiedsvisie.

De gemeente Vlaardingen maakt de gebiedsvisie samen met de bewoners van de wijk. Daarbij kunt u, als bewoner van de wijk, laten weten wat u van de wijk vindt. Ook kunt u meedenken over de plannen voor de toekomst. De gemeenteraad besluit uiteindelijk of alle plannen ook uitgevoerd worden.

De Vlaardingse Westwijk vertoont problemen vergelijkbaar met Rotterdam-Zuid, vindt wethouder Ivana Somers (Leefbaar). De wethouder werkt aan de gebiedsvisie Westwijk en pleit, net als burgemeester Bas Eenhoorn (VVD), voor extra financiële steun van het kabinet.

Voor Rotterdam-Zuid is het Nationaal Programma Rotterdam Zuid (NPRZ) ontwikkeld, omdat de sociaaleconomische problemen in omvang en intensiteit ongekend zouden zijn voor Nederland. De Vlaardingse burgemeester mist tot nu toe voor de haringstad dezelfde steun vanuit Den Haag, met het oog op de bevolkingssamenstelling. Volgens Eenhoorn heeft Vlaardingen de afgelopen jaren volledig achter het net gevist.

Door het hoge aantal wapengerelateerde incidenten staat de Westwijk al enkele jaren onafgebroken op de lijst van Vlaardingse veiligheidsrisicogebieden.

Het aandeel bijstandscliënten in de Westwijk is hoger dan in andere buurten; 46 op de 1000 inwoners ten opzichte van 33 op de 1000 inwoners in de rest van Vlaardingen; 570 bijstandscliënten in de Westwijk en 2.428 bijstandscliënten elders in Vlaardingen. Als gekeken wordt naar de ontwikkelingen van de leefbaarheid van 2016 tot 2018, dan is de leefbaarheid in de Westwijk achteruitgegaan, met name in de Lage Weide en een deel van de Wetering. Daarnaast scoort de Westwijk op de sociale Index met een rapportcijfer van 5,7 het laagst in de stad.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

2 reacties op “VLAARDINGSE WESTWIJK: ‘KANSRIJK OF KANSLOOS?’

 1. De westwijk gaat zeker achteruit nu dat de gemeente heeft besloten om in de oude sporthal verslaafden en daklozen te stoppen. Nee dat helpt om de Westwijk beter te maken. Zelf als burger durft bijna niet buiten te lopen omdat er in het Marnixplatsoen dat soort rare verslaafden zitten hoe moet je als burger en als gezinnen met je kinderen naar de speeltuin toe? Verschrikkelijk is het. Er word niet meer gedacht aan de burgers. Er wordt alleen maar gedacht aan centen. En dan worden er weer dingen geschreven over de Westwijk dat het zo slecht gaat met de wijk. Ik vind het niet gek het is gewoon te gek van woorden. Wat er allemaal besloten word zonder de vraag te stellen aan de bewoners.

 2. westwijk gaat heel snel achteruit.
  Zeker nu met alle arbeidsmigranten zoals van bedrijf tradiro en anderen en ook alle asielzoekers te plaatsen in elke lege woning die beschikbaar is.
  Ook dat stoppen van daklozen en verslaafden in de sporthal doet zeer zeker geen goed in je wijk.
  En zeer zeker niet voor de veiligheid van mensen en kinderen.
  Vlaardingen doet er niets aan om eigen bewoners en startende jongeren aan een huis te helpen ook doen ze niets aan mensen die door willen stromen en meer eengezinswoningen beschikbaar stellen is ook een no go voor de corporaties.
  Alleen maar denken aan geld vind men belangrijker en ook het makkelijk uit geven van het geld wat bij burgers op boterhammen gegooid wordt door lasten verhogingen .
  Niet iedereen wil perse een eensgezins woning met tuin maar zouden ook al blij zijn met een eensgezins woning die ruim is een leefkeuken en een groot balkon.
  misschien moeten ze daar eens ze zich daar eens druk om maken ipv alleen maar geld zien en een wijk laten verpauperen en de criminaliteit kans verhogen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *