Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

VLAARDINGSE VERPLEEGHUISBEWONERS BLIJ MET VUURWERK

VLAARDINGEN- De bewoners van de Vlaardingse verpleeghuizen willen geen vuurwerkvrije zone rond hun instelling. Er wordt door de senioren ook geen overlast ervaren van het vuurwerk. Het afsteken wordt juist gewaardeerd tijdens de jaarwisseling. Dat alles blijkt uit herhaaldelijk navragen door de gemeente.

Vorig jaar heeft de gemeente de zorginstellingen al gevraagd hoe zij aankijken tegen een eventuele vuurwerkvrije zone. Hieruit kwam naar voren dat een deel van de bewoners het juist waardeert dat er vuurwerk is; dat hoort bij de belevenis van de jaarwisseling. Recent is hen opnieuw gevraagd of hun standpunt gewijzigd is. Kort weergegeven kreeg de gemeente deze reacties:

Argos Zorggroep: De jaarwisseling verloopt rustig en er zijn geen klachten. Een eventueel verbod is een goed idee.

Service en zorgcentrum Vaarland: Wij hebben weinig tot geen overlast van vuurwerk.

Woonzorgcentrum Uitzicht: Het standpunt is niet gewijzigd. Wij zijn een warm voorstander van het afsteken van vuurwerk rondom verpleeg- en verzorgingshuizen.

Zonnehuisgroep Vlaardingen: Er zijn nooit klachten over vuurwerk. Voor een deel van de bewoners hoort het bij de jaarwisseling. Er is geen behoefte aan een vuurwerkvrije zone.

Lokaal kan het college op grond van de APV, in het belang van voorkomen van gevaar, schade of overlast, plaatsen aanwijzen waar het altijd verboden is consumentenvuurwerk te gebruiken. Een verbod is dus mogelijk daar waar sprake is van openbare orde- of overlastproblematiek. Afgelopen jaar was het verboden vuurwerk af te steken op het Veerplein en het Liesveld, bij De Loper en in de omgeving van het hospice.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

1 reactie op “VLAARDINGSE VERPLEEGHUISBEWONERS BLIJ MET VUURWERK

  1. Geef de meerderheid van onze oudjes, die nog in een tijd geleefd hebben dat Nederland nog opgebouwd werd, een mooie oudejaarsavond.
    Moet je eens kijken naar hun gezichtsuitdrukking als ze vuurwerk zien. Doet bij velen emoties oproepen.
    Ik heb het wel over siervuurwerk. De grote knallen daargelaten. Ben ervan overtuigd dat jongeren toch enigszins respect hebben voor ouderen en niet van dat zware spul afsteken in de buurt van verpleeghuizen. Ook hun opa en oma kunnen daar komen te liggen. Gebeurd het toch, dan hard aanpakken en niet alleen een gesprekje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *