RijnmondNieuws.com
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

VLAARDINGSE SOKKEL ZOEKT KUNSTWERK

VLAARDINGEN- Tot 15 december kunnen Vlaardingse kunstenaars hun kunstwerk of hun idee voor een kunstwerk aanmelden als kandidaat om een jaar lang tentoongesteld te worden op een sokkel bij het Landje van Chardon. Behalve een mooie plek voor het kunstwerk, krijgt de winnende kunstenaar ook een geldbedrag van 3.000 euro.

Kunst kan een saaie plek opvrolijken, een mooie plek extra glans geven, een historische plek markeren, een stad meer karakter geven. Naast de vaste kunstwerken in de buitenruimte, nu dit initiatief van de stichting Kunstweek. Deze stichting verzorgt dit project al in diverse gemeentes en ook Vlaardingen haakt nu aan. Het uit te kiezen kunstwerk komt op de hoek van de Burgemeester Verkadesingel en Burgemeester Heusdenslaan te staan nabij het ‘Landje van Chardon’, een bijzonder plekje in Vlaardingen.

Bewoners mogen begin volgend jaar hun favoriete werken kiezen uit een voorselectie. Een vakjury bepaalt vervolgens aan de hand van de uitkomst de winnaar. Eind maart/begin april 2020 wordt de winnaar bekend gemaakt. Het winnende kunstwerk is straks een jaar lang te bewonderen op de sokkel van één bij één meter.

Inmiddels zijn de eerste enthousiaste reacties en aanmeldingen binnen, maar er is nog zeker plek voor meer inzendingen! Alle kunstenaars uit de regio Vlaardingen (postcode 3130 tot en met 3138) mogen meedoen. Informatie en de voorwaarden staan op de website over kunst in de gemeente.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *