Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

VLAARDINGSE RAADSLEDEN BLIJVEN STRIJDEN TEGEN STROOMOPWAART

VLAARDINGEN- De fractie Boers (fB) neemt geen genoegen met de manier waarop het Vlaardingse stadsbestuur hun vragen heeft beantwoord over onder meer het salaris van de directeur van Stroomopwaarts. De twee raadsleden zijn ook erg ontevreden over de beantwoording door het college van de vragen over het rapport van Berenschot waarin de bedrijfsvoering van Stroomopwaarts is onderzocht. De fB komen daarom terug op hun eerdere vragen aan het gemeentebestuur.

De fB stelt in hun toelichting op een hele reeks vervolgvragen dat uit de eerdere beantwoording blijkt dat een aantal vragen niet door het college van b&w beantwoord konden worden omdat de aangehaalde zaken onder de bevoegdheid van het dagelijks bestuur van Stroomopwaarts vallen.

Een van de verwachtingen van de samenvoeging van de sociale diensten in Stroomopwaarts was dat de
bijstandsafhankelijkheid omlaag zou gaan en dat er meer mensen aan de slag geholpen zouden worden. FB: ‘We zien dat het aantal bijstandsgerechtigden met name in 2015 en 2016 sterk is gestegen ten opzichte van de referentiegemeenten en ten opzichte van de rest van Nederland. Met name in Vlaardingen (en in minder mate in Schiedam) nam het aantal bijstandsgerechtigden in die periode sterk toe. Het aantal mensen in de bijstand nam na 2016 sterk af. De bijstandsafhankelijkheid gaat meer omlaag dan landelijk. De daling is echter wel gelijk aan de daling bij de referentiegemeenten. De toename was veel sneller opgelopen dan in referentiegemeenten, ondanks dat andere gemeenten dezelfde uitdagingen kenden.’

Tegelijk blijkt de stukken dat de directeur van Stroomopwaarts in 2017 een loonsverhoging heeft gekregen van 17.927,46 euro ten opzichte van 2016 (Salaris 2016: 139.784,28 in 2017: 157.711,74).

FB: ‘Volgens het rapport doet Stroomopwaarts zijn naam eer aan, daar is de fractie Boers het inhoudelijk niet mee eens. ‘Als je het zó goed doet, dan is het toch vreemd dat je bijnaam op straat en onder veel personeelsleden Stroomafwaarts is’, aldus fB.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *