RijnmondNieuws.com
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

VLAARDINGSE RAAD TIJDENS RECES 3X GEÏNFORMEERD OVER AZC

VLAARDINGEN- De Vlaardingse gemeenteraad is de afgelopen twee maanden in totaal driemaal geïnformeerd over de voortgang van de (nood)opvang aan Oekraïners. Waarbij in juli slecht één keer. Zoveel wordt duidelijk uit de beantwoording van vragen van de fracties van het AOV en Heel de Stad. Het zou alles te maken hebben met de  haalbaarheidsstudie (businesscase) voor het beoogd asielzoekerscentrum.

Achter gesloten deuren is de toezegging gedaan door burgermeester Bert Wijbenga (VVD) dat de raad wekelijks via de dagmail over de stand van zaken zou worden geïnformeerd. Wijbenga: ‘Toen de ontwikkelingen rondom de goedkeuring van de businesscase vanuit het Rijk zich zeer snel achter elkaar opvolgden, hebben wij dit niet gedaan. We konden op dat moment, in afwachting van de goedkeuring van de business case, immers geen voortgang boeken op de voorbereidingen voor de langdurige opvang zelf. De raad was hierover goed op de hoogte. Dit was in de weken direct na de besloten raadscommissie op 23 juni 2022 waarin we u de businesscase hebben gepresenteerd. Vervolgens hebben wij 14 juli een update over de voortgang gestuurd per dagmail en aangekondigd dat wij de raad in de zomervakantie alleen informeren als er tussentijds aanleiding is. Dat hebben we 17 augustus gedaan. En 30 augustus heeft u van ons de laatste uitgebreide voortgangsnotitie ontvangen.‘

De Vlaardingse burgemeester doet er alles aan om zaken rond het Azc in beslotenheid af te handelen. StadsBelangen Vlaardingen heeft tot tweemaal toe nadrukkelijk gevraagd om het formaliseren van de informatie over de opvang, waardoor alle Vlaardingers stukken kunnen inzien via de website van de gemeente en de informatie niet langer vrijblijvend is. Wijbenga wil er niets van weten.

1 reactie op “VLAARDINGSE RAAD TIJDENS RECES 3X GEÏNFORMEERD OVER AZC

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *