Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

VLAARDINGSE KINDEREN IN HANDEN MILJARDAIR GEORGE SOROS

VLAARDINGEN- De omstreden organisatie ProDemos krijgt de vrije hand in de uitvoering van het initiatief kinderraad, een jongerenvariant van de gemeenteraad in Vlaardingen. Het stadsbestuur geeft aan binnenkort te starten met het project ‘De kindergemeenteraad’, waarbij basisschoolleerlingen van groep 7 en 8 kunnen leren hoe in de gemeente beleid tot stand komt door dit zelf te ervaren.

Per wijk kunnen basisscholen aan het project deelnemen met een afvaardiging voor de kindergemeenteraad. De leerlingen die meedoen, nemen plaats op de stoelen van gemeenteraadsleden en gaan aan het werk om plannen te bedenken die uitgevoerd kunnen worden in hun wijk. Tijdens een afsluitende vergadering nemen de kinderraadsleden een politiek besluit over de plannen die daarna worden uitgevoerd. Vooraf beoordeelt de gemeente of de plannen en projecten waarover de kindergemeenteraad zich gaat beraadslagen uitvoerbaar zijn en passen binnen het budget van 2.500 tot 3.000 euro per wijk.

Stuwende kracht achter de kinderraad is ProDemos, omstreden sinds bekend is dat de organisatie zich laat betalen door George Soros, een dubieuze miljardair die al miljarden dollars heeft geschonken aan niet-gouvernementele organisatie (NGO’s) die buiten elke democratische controle om streven naar multiculturalisme, nog meer EU en massa-immigratie.

ProDemos suggereert op te komen voor de rechtsstaat en democratie, maar de kernboodschap van de organisatie is dat partijen die ‘nationalisme, protectionisme en spierbalmaatregelen voorstellen – en daarmee inspelen op zorgen over immigratie en angst voor terrorisme- op gespannen voet staan met de rechtsstaat of indruisen tegen in de grondwet vastgestelde vrijheden’. En ‘alles is de schuld van Wilders en Baudet’.

2 reacties op “VLAARDINGSE KINDEREN IN HANDEN MILJARDAIR GEORGE SOROS

 1. U zegt in een verklaring op uw site: ‘Torperdo (!) erkent uitsluitend de oorspronkelijke code van Bordeaux, zoals opgesteld in 1954.’

  Dat is een mooi uitgangspunt. Want de Code van Bordeaux zegt onder meer dat ‘Eerbied voor waarheid en voor het recht van het publiek op waarheid de eerste plicht van de journalist is’. De code zegt ook over de journalist ‘Hij zal als ernstige journalistieke vergrijpen beschouwen: plagiaat, laster, smaad, belediging en ongegronde beschuldigingen; het aanvaarden van steekpenningen, in welke vorm ook, tot het verrichten of het achterwege laten van enige publicatie.’

  Toegepast op het verhaal over Soros, ProDemos en Vlaardingen blijft er weinig over van het streven van Torpedo om de waarheid te eerbiedigen en laster achterwege te laten. Wat Torpedo doet is geen journalistiek, laat staan journalistiek volgens de Code van Bordeaux 1954, maar opruiing. Torpedo doet niet aan voorlichting van het publiek, maar aan de misleiding ervan.

  Want: Hoezo is ProDemos omstreden? Hoezo is George Soros een dubieuze miljardair? Hoezo zou ProDemos niet opkomen voor de rechtsstaat en democratie?

  Torpedo, beken gewoon kleur. In Nederland kan iedereen binnen de wet alles zeggen. En standpunten innemen die van radicaal-links tot radicaal-rechts variëren. Dat is geaccepteerd. In de politieke strijd kunnen de meningen vervolgens botsen. Prima. De ene sponsor schuift wat naar rechts, de andere naar links. Geen nieuws onder de zon. Het is wereldvreemd om dat als opzienbarend te beschouwen.

  Waar Nederlanders een bloedhekel aan hebben is mensen die zich anders voordoen dan ze zijn. Torpedo doe u niet anders voor dan u bent. Uit uw stuk blijkt dat u geen journalist bent die de Code van Bordeaux 1954 respecteert. Dat hoeft ook helemaal niet, want u bent geen professionele journalist. De pretentie om het wel te doen is wat u diskwalificeert.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *