RijnmondNieuws.com
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

VLAARDINGSE HERDENKING NA 8 JAAR BURGEROORLOG OEKRAÏNE

VLAARDINGEN- Vanmiddag vindt in Vlaardingen een herdenking plaats die zou zijn georganiseerd door ‘de Oekraïense gemeenschap’ (zoals de organisatie door de gemeente wordt omschreven). Vanaf 12.30 uur lopen de werkelijke organisatoren (De Windwijzer, Stichting Spoetnik, Pax Vlaardingen en Stichting Inclusia) in een stille tocht vanaf het voormalige Unileverterrein naar het stadhuis. Volgens de gemeente was het afgelopen vrijdag een jaar geleden dat de oorlog in Oekraïne van start is gegaan.

In de Oekraïne wordt al sinds 2014 een burgenoorlog uitgevochten, nadat Viktor Janoekovitsj, de laatste democratische gekozen president, werd afgezet door USA en EU. Vanaf dat moment begon het regime in de Oekraïne met het systematisch uitmoorden van Russen in Donetsk en Donbass. De niet democratisch gekozen president Volodymyr Oleksandrovytsj Zelensky liet bijna 30.000 Oekraïners vermoorden onder leiding van de USA.

Vorig jaar februari besloot Rusland tot militair ingrijpen. Een dergelijke oorlog was al voorzien door de Nederlanders die zich op 6 april 2016 per referendum uitspraken tegen de Associatieovereenkomst tussen de EU en de Oekraïne (61% tegen). Kort daarna werd de mogelijkheid voor een correctief referendum afgeschaft in Nederland door D66-minister Kajsa Ollongren: nu defensieminister en verantwoordelijk voor wapenzendingen aan Zelensky.

4 reacties op “VLAARDINGSE HERDENKING NA 8 JAAR BURGEROORLOG OEKRAÏNE

  1. We verwachten die ongekozen hoofdorganisator natuurlijk vooraan, trots met een mooie grote vlag van het Azov Bataljon ????

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.