Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

VLAARDINGSE GEMEENTERAAD IN GESPREK OVER DAKLOOSHEID

VLAARDINGEN- Wethouder Jacky Silos (CDA) zegt toe dat zij graag op een nader te bepalen moment met de Vlaardingse gemeenteraad in gesprek wil over dakloosheid. Dit alles op aandringen van de fractie Boers. De toezegging komt nadat duidelijk wordt dat er problemen zijn bij de Vlaardingse daklozenopvang voor mensen die bijvoorbeeld uit huis zijn gezet. Door het toelaten van illegalen en arbeidsmigranten bij de opvang kan de wethouder geen garantie geven op een slaapplek voor iedereen bij de opvang.

Op het moment van de toezegging werkt de Vlaardingse opvang volgens de zogenaamde winterregeling. Mensen zonder eigen thuis kunnen bij een (gevoels)temperatuur onder nul graden en tegen de gebruikelijke vergoeding terecht bij De Elementen in Nijverheidstraat 26, voor een warme maaltijd en een slaapplek. Tijdens vrieskou de nacht buiten doorbrengen, is te risicovol. Mensen die tóch buiten gaan slapen, kunnen door de politie gedwongen worden naar de nachtopvang te gaan.

Bij De Elementen in de Nijverheidsstraat is de dak- en thuislozenopvang. De nachtopvang is bedoeld voor mensen uit Vlaardingen, Schiedam en Maassluis, die om welke reden dan ook dak- of thuisloos zijn, maar vanwege de noodverordening is de ruimte in de Elementen niet voldoende. Ook daar moet iedereen verplicht afstand kunnen houden. Daarom is gezocht naar een extra locatie. Die is gevonden in de Waterleidingstraat, tot onvrede van de anti-kraakgebruikers aldaar. De gemeenteraad was in eerste instantie niet op de hoogte van de uitbreidingsplannen en de diepere oorzaak.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *