Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

VLAARDINGSE D66-WETHOUDER BLIJFT WONEN IN HEEMSTEDE

VLAARDINGEN- De Vlaardingse D66-wethouder Sebastiaan Nieuwland kan voorlopig in Heemstede blijven wonen. Een ruime raadsmeerderheid heeft de Woonplaatsvereiste verlengd voor de wethouder. Volgens de D66-fractievoorzitter Koen Kegel is verhuizen naar Vlaardingen echt te veel gevraagd voor hun wethouder. Kegel (D66): “Misschien interessant om te weten dat de heer Nieuwland twee jonge dochters heeft van 2 en 5 die dan ook mee zouden moeten verhuizen.”

Raadslid Marco van Unen (BvV) over het verweer van de D66-fractievoorzitter: “Dit slaat als een tang op een varken.” Van Unen: “De wethouder wist waar hij aan begon en wat de consequenties waren. Ook typisch een actie van D66: Wel zeggen, maar niet doen. Daar had hun fractievoorzitter enige maanden geleden ook een handje naar.“

Gewezen wordt op de situatie van wethouder Bart de Leede (GroenLinks). De GroenLinks-bestuurder kreeg in mei 2018 in totaal zes maanden de tijd om te verhuizen van Schiedam naar Vlaardingen. Wethouder Nieuwland heeft 12 maanden de tijd gekregen om vanuit Heemstede naar Vlaardingen te verhuizen.

De coalitiepartijen, en een deel van de oppositie, maken voor Nieuwland graag een uitzondering.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

3 reacties op “VLAARDINGSE D66-WETHOUDER BLIJFT WONEN IN HEEMSTEDE

 1. Dus de Burgemeester moest vertrekken omdat zij niet in de stad woonde… maar deze Wethouder mag wel blijven hoewel hij elders woont? Hypocrisie ten top, ga je schamen!

  En je jonge kindertjes als excuus durven gebruiken? Wat een ontzettend laffe smoes. Snowflake.

  Echt, wat een beschamende vertoning.

 2. Zou Vlaardingen niet gewoon heel blij moeten zijn dat deze meneer helemaal uit Heemstede komt om de gemeente Vlaardingen te redden? Gaf hij niet een prachtige baan als directeur / bestuurder na 10 maanden al speciaal hier voor op? Dat is echt geen (politiek) opportunisme, maar oprechte barmhartigheid. Een lintje zou dan ook zeker niet misstaan, misschien kan D66 Vlaardingen vast een voordracht doen voor volgend jaar? Bah… zijn er nou niet gewoon capabele mensen in de eigen gemeente of die zich gewoon aan de regels willen houden? En waarom heeft men niet de moed om eens in plaats van over de gemeentegrenzen eens over de partijgrenzen te kijken?

 3. Ik vind het een achterhaalde regel. Gaat hij beter functioneren voor Vlaardingen?
  Gewoon de beste persoon op de functie.
  Vlaardingen wist ook waar hij woonde toen ze hem hebben aangesteld.
  Geen enkel bedrijf doet dit zo en in Vlaardingen maken we er weer een heisa van.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *