RijnmondNieuws.com
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

‘VLAARDINGSE D66-TROL KOMT NIET WEG MET EXCUUS’

VLAARDINGEN- Het laatste woord is nog niet gesproken over de actie van Koen Kegel, de fractievoorzitter van D66 Vlaardingen, die onder een valse naam een reactie heeft geplaatst op deze site. “Daar gaat zeker nog over gesproken worden”, zegt Ivana Somers van Leefbaar, voor de microfoon van Omroep Vlaardingen. Ook al heeft Kegel vorige week excuses aangeboden.

Na het uitspreken van het excuus door Kegel in de gemeenteraad bleef het stil vanuit de andere fracties. Somers: “Een heleboel collega’s vinden er ook wel wat van, maar dit was wel de vergadering waarin je op het punt staat om een wethouder naar huis te sturen. Die vergadering was specifiek belegd voor wethouder Hoogendijk. In die vergadering was het niet aan de orde om daar verder bij stil te staan. Dan had ik dat zeker ook respectloos gevonden richting wethouder Hoogendijk.”

D66’er Kegel heeft onder een valse naam een reactie geplaatst onder een nieuwsbericht op de site van Webradio Torpedo. Daarin haalt Kegel uit naar wethouder Frans Hoogendijk (ONS) wiens positie op dat moment al wankelt. Kegel schrijft, zogenaamd als ‘Edward’: “Nu heeft de wethouder zichzelf en Vlaardingen ook nog eens voor schut gezet. Dus die zal ook wel ontslagen worden.”

Fractievoorzitter Ivana Somers (Leefbaar Vlaardingen): “Daar gaat zeker nog over gesproken worden.”
Het is publiek geheim dat Kegel graag wethouder wil worden wanneer D66 weet aan te schuiven bij het huidige stadsbestuur, maar op en rondom het stadhuis wordt vooral raadslid  Bert van Nieuwenhuizen (D66) getipt als kansrijk voor een eventuele zetel in het college. Van Nieuwenhuizen wordt gezien als een meer ervaren bestuurder. Eind januari 2017 werd Van Nieuwenhuizen al eens tussentijds geïnstalleerd als wethouder in het vorige college. Van Nieuwenhuizen volgde toen wethouder Ruud de Vries (D66) op, die ontslag nam. Kegel was op dat moment fractie-assistent bij D66 Vlaardingen.

FACEBOOK IS VERANDERD!

Berichten van media en bedrijven worden minder snel op uw Facebooktijdlijn getoond, tenzij u de ‘als eerste weergeven’ optie instelt. Dan blijven de berichten ten alle tijden te zien.

Maar natuurlijk kunt u de site van Webradio Torpedo ook rechtstreeks bezoeken: www.rijnmondnieuws.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *