WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

VLAARDINGSE BURGEMEESTER(S) MET DE BILLEN BLOOT

VLAARDINGEN- Vrijwel alle declaraties van alle Vlaardingse burgemeester(s) en alle wethouders tot 2012 moeten op tafel. Raadslid Tim Thiel (fractie Boers) doet daarvoor een officieel beroep op de Wet openbaarheid van Bestuur (Wob). Het verzoek is vandaag verzonden aan het College van burgemeester en wethouders. Wanneer medewerking aan het verzoek uitblijft zullen alle stukken alsnog via de rechter worden opgevraagd.

Burgemeester Annemiek Jetten (PvdA) heeft tot twee maal toe geweigerd schriftelijke vragen te beantwoorden, over onder meer haar woon- en verblijfplaats. Met het Wob-verzoek wil Thiel als burger en als raadslid alsnog antwoord krijgen op een deel van de door hem als raadslid gestelde vragen die de burgemeester niet heeft willen beantwoorden.

Graag ontvangt Thiel een overzicht vanaf 2012, met betrekking tot de burgemeester(s) en alle
collegeleden, of en wie er pensionkosten hebben ontvangen. Datzelfde geldt voor onder meer transportkosten, verhuis- en inrichtingskosten, reiskostenvergoeding, vergoeding dubbele woonlasten, het gebruik van een ambtswoning en alle hotelkosten die zijn gemaakt op kosten van de gemeente Vlaardingen (met welke reden, om welk bedrag en over welke periode/dagen dit gaat).

Op Tweede Pinksterdag bezocht Waterweg Actueel een straat in Breda waar Jetten en haar echtgenoot een pand bezitten. Bewoners van de bewuste straat in Breda lieten duidelijk weten dat de burgemeester van Vlaardingen bij hen in de straat woont. Jetten spreekt dit met klem tegen, maar laat elke bewijs achterwege. De burgemeester zou in Vlaardingen-Holy wonen, want zou daar ingeschreven staan.

Jetten begeeft zich op glad ijs indien haar appartement in Vlaardingen-Holy vooral gebruikt wordt als een postbusadres. Immers burgemeester Jetten benoemt integriteit telkens weer als speerpunt.

Er loopt in Vlaardingen al een onderzoek naar de integriteit van raadsleden; een onderzoek naar bedreiging aan het adres van de burgemeester tijdens de jaarwisseling; een onderzoek naar financiële afspraken tussen raadslid Ron Boers en oud-wethouder Frans Hoogendijk (ONS); en een onderzoek naar de werkwijze van Waterweg Actueel. Opvallende overeenkomst: al deze onderzoeken zijn tot nu toe geïnitieerd door burgemeester Annemiek Jetten.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

2 gedachten over “VLAARDINGSE BURGEMEESTER(S) MET DE BILLEN BLOOT

  1. Raadslid Thiel heeft het gelijk aan zijn kant. Met Openheid kun je vertrouwen scheppen, en daar ontbreekt het hier in Vlaardingen aan . Hoe moet je dan met plezier kunnen samenwerken ?

  2. Openheid van zaken geven en verantwoording afleggen is essentieel voor de integriteit van B&W. Doordat een raadslid nu moet gaan Wobben om antwoorden te krijgen wordt wederom het tegenovergestelde signaal afgegeven.

    Waarom denkt de Burgemeester dat de regels niet voor haar gelden? Ze maakt het zichzelf wel erg moeilijk op deze manier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *