WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

VLAARDINGSE BALDER NIET NAAR SAIL AMSTERDAM

VLAARDINGEN- Ook de jubilerende Vlaardingse Balder is getroffen door het besluit om Sail Amsterdam dit jaar niet door te laten gaan. Door de lockdown is het tot 1 september verbod om grote evenementen te organiseren. 

De Vlaardingse zeillogger Balder is morgen precies 10 jaar in de vaart. Op 18 mei 2010 werd door het toenmalige bestuur van de SZB bij Notaris van Gastel de akte ondertekende voor de oprichting van Stichting Zeillogger Balder. Om de grootschalige restauratie op verantwoorde wijze en duurzaam te kunnen uitvoeren en ook het toekomstige beheer zeker te stellen.

Een jaar eerder is dan al gekeken naar de (on)mogelijkheden van het op de wal zetten van de VL92 Balder tot het in de vaart houden.

Alle toenmalige aanwezigen zijn nog steeds betrokken bij de VL92 Balder en niet te vergeten het team aan vrijwilligers dat zich al die jaren heeft ingezet. De Vlaardingse Balder is onderdeel van het Nederlands varend erfgoed waar Vlaardingers trots op mogen zijn, meent de stichting.

Door de lockdown is het in deze periode niet te doen om hier op natuurlijke wijze aandacht aan te besteden, al evenementen waar de stichting Acte de présence zou geven gaan niet door. Een van de hoogtepunten tijdens het jubileum jaar voor de VL92 Balder was de aanwezigheid in augustus bij de Sail Amsterdam 2020.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *