Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

VLAARDINGS VERZET TEGEN BEPERKING BORSTKANKERONDERZOEK

VLAARDINGEN- Het tweejaarlijks borstonderzoek voor vrouwen moet blijven, om borstkanker zoveel mogelijk te voorkomen, vinden VVD, ONS, Leefbaar, fractie Huf en GroenLinks in de Vlaardingse gemeenteraad. De partijen komen morgen met het verzoek aan het gemeentebestuur om op behoud aan te dringen bij het demissionair kabinet.

De partijen erkennen dat het hier weliswaar gaat om landelijk beleid, maar dat ook de raden als primaire volksvertegenwoordiging op het terrein van volksgezondheid een belangrijke politieke signaalfunctie hebben.

Staatssecretaris Paul Blokhuis (CU) heeft besloten de tijdsinterval voor het periodiek borstonderzoek tijdelijk te verlengen van tweejaarlijks naar driejaarlijks. Als reden hiervoor is vermeld dat het momenteel en de komende drie jaar niet mogelijk is landelijk consequent aan de termijn van twee jaar te kunnen voldoen.

Het bevolkingsonderzoek bedoeld is om borstkanker zo vroeg mogelijk te ontdekken waardoor de kans op een succesvolle behandeling groter is. Ook is vaak een minder ingrijpende behandeling nodig.

ln Nederland krijgt 1 op de 7 vrouwen borstkanker.

6 reacties op “VLAARDINGS VERZET TEGEN BEPERKING BORSTKANKERONDERZOEK

 1. Schandalig, bezuinigingen op borstkanker onderzoek.
  Vele levens worden ermee gered zowel bij ouderen als jongeren dames.
  Er zijn vele bodemloze projecten en onzinnige cursussen waar jaarlijks miljoenen aan wordt weggegeven, zonder resultaat. Gelukzoekertjes krijgen alle hulp in geld, woningen, gezondheidszorg etc. De eigen bevolking mag stikken.

 2. Zeker schandalig om op borstkanker onderzoek te bezuinigen.
  Staatssecretaris Paul Blokhuis (CU} heeft zeker geen vrouw die borstkanker heeft. Dit noemen ze dan Christelijke naastenliefde. Wij willen dat het gewoon blijft om de 2 jaar. We zitten iedere keer in spanning of je geen borstkanker hebt en dan krijg je ineens die klap in je nek van ja u heeft borstkanker. Die man geeft geld uit aan onzinnige dingen en geeft het niet uit aan belangrijke dingen.

 3. Dadelijk met een D66 minister op gezondheidzorg krijgen alle oudere en hulpbehoevende een pilletje of spuitje, om de zorgsector op pijl te houden.

  1. Dat is precies wat er nu al 2 jaar gaande is. De WEF-agenda. De elite moet kunnen leven in ongekende weelde, en het nutteloze plebs moet gewoon afgemaakt worden middels de route van een verzonnen virus en een dodelijk aantal prikken…

   Dus hoe lang sta jij nog met een mouw opgestroopt bij de Groenoordhal in de rij met een muilkorf op?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *