Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

VLAARDINGS SPORTAKKOORD AAN FLARDEN

VLAARDINGEN- Na amper 1 jaar gaat het mes in het Vlaardingse Sportakkoord. In het ombuigingsplan van het stadsbestuur is opgenomen dat voor een bedrag van 100.000,- per jaar wordt bezuinigd, waardoor er nog 40.000,- per jaar overblijft vanuit het Rijk. Er wordt aangegeven dat met deze bezuiniging de gemeente dan niet verder kan investeren in een netwerk voor samenwerking.

Vanuit het sportakkoord is vorig jaar een kernteam samengesteld dat bepaalt welke activiteiten er uitgevoerd gaan worden om de doelstellingen uit het sportakkoord te behalen. Het kernteam had daarbij een activiteitenbudget van 140.000 euro. Door de voorgestelde bezuiniging heeft het kernteam nog 40.000 euro over voor de uitvoering van activiteiten. Het kernteam zal dus andere keuzes moeten maken wat het wil uitvoeren. Door de crisis (veroorzaakt door de lockdown) is het kernteam nog niet verder bij elkaar gekomen, hierdoor is nog niets te zeggen over de activiteiten die niet kunnen plaatsvinden.

De minister voor Medische Zorg en Sport heeft in de zomer van 2018 samen met de sportsector, gemeenten en maatschappelijke partners een Nationaal Sportakkoord gesloten met als hoofddoel om zoveel mogelijk mensen met plezier te laten sporten en bewegen. De gemeente Vlaardingen stond vorig jaar november nog volledig achter de landelijke ambities. Na ondertekening door wethouder Bart Bikkers (VVD) ging het kernteam aan de slag met alle idee├źn die in de voorgaande periode waren verzameld om sport en bewegen in het DNA van elke Vlaardinger te krijgen.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *