Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

VLAARDINGS DVO’32 TREKT HERSTEL DOOR BIJ GHVV’13

VLAARDINGEN- DVO’32 heeft in Geervliet vandaag een dik verdiende zege op fusieclub GHVV’13 behaald. Op het terrein van het voormalige PFC waren de Vlaardingers de sterkste met 0-4. Op een hobbelig veld waar goed combinatievoetbal haast onmogelijk was bleek de aanwezige kwaliteit bij DVO’32 doorslaggevend.

Na 7 minuten was de 1e kans voor DVO’32 toen Robin den Breems een goede voorzet van Nico Huijer inkopte. De redding van de GHVV’13 keeper was echter prima. Robin den Breems schot vloog daarna over en wederom de sluitpost van GHVV’13 pareerde nog een kopbal. DVO’32 had dus weer de kansen en het betere spel maar daar was ineens de thuisploeg uit de omschakeling met een goede kopbal en een dito redding van DVO’s keeper Ruben Verboon. Blijven opletten dus. De gasten drukten het overwicht na een goed half uur in de 0-1 uit toen Ruud Durinck spits Nico Huijer vond die knap wegdraaide en scoorde.

Na de thee begon de thuisploeg beter want DVO’s keeper moest zich gelijk strekken om de 1-1 te voorkomen waarna gaandeweg het 2e bedrijf de Vlaardingers weer het initiatief pakte. Nico Huijer kon uit een goede combinatie alleen op de GHVV keeper af maar die was goed en stopte de inzet. Uit een scrimage besliste Tim Kievit de wedstrijd met zijn 0-2 en de 0-3 ( kopbal Robin den Breems uit een vrije trap van Nick Rutten) was van een uitzonderlijke schoonheid. De sluitpost van de thuisploeg voorkwam dat Floris Keizerwaard die ook vrij baan kreeg de 0-4 scoorde maar het was slechts uitstel van executie want uit een assist van Floris Keizerwaard scoorde Tim Kievit zijn 2e van de middag en maakte de overwinning compleet. Een verdiende overwinning want de ploeg van oefenmeester Ben Hoogwerf was de betere. DVO’32 lijkt, ik herhaal lijkt langzaam uit het dal te kruipen, in ieder geval is men op de goede weg. Volgende week is daar een weekend zonder competitie verplichtingen en dan komt lijstaanvoerder en stadgenoot CION naar de marathonweg dus voetbalvrienden komt allen voor de derby naar Vlaardingen West.

Zaterdag 9 November aanvang 14.30 GHVV’13-DVO’32 0-4 (0-1)

Scoreverloop: 33e 0-1 Nico Huijer, 63e 0-2 Tim Kievit, 66e 0-3 Robin den Breems, 79e 0-4 Tim Kievit.

Opstelling DVO’32: Ruben Verboon, Frank Boer, Atakan Karacoskun, Pieter van der Veen (80e Mark Verkade), Nick Rutten, Ruud Durinck (72e Wesley de Heij), Walter Zomervrucht (55e Tim Kievit), Gert Jan van der Veen (c.), Robin den Breems , Floris Keizerwaard, Nico Huijer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *