Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

VLAARDINGS CONVENANT MOE-LANDERS TER DISCUSSIE

VLAARDINGEN- Wethouder Ivana Somers (Leefbaar) is van plan het Vlaardingse convenant met de uitzendbureaus en de woningcorporaties nog dit jaar ter discussie te stellen. Het is dan aan de gemeenteraad om te beslissen of er een vervolg komt of niet. Somers tegenover de raadscommissie: “En het kan honderd keer de bevoegdheid zijn van het college, maar daar ga ik over met u het gesprek aan. Ik ga niet handelen zonder dat u richting heeft meegegeven.”

Veel zal afhangen van de mogelijke bezuinigingen waarmee Vlaardingen de begroting weer sluitend moet zien te krijgen. Daarover moet begin Maart meer duidelijk zijn. Somers: “Maar wij hopen bij de Voorjaarsnota goed inzichtelijk te hebben welke kant we nog verder zouden kunnen uitbreiden en met welke gevolgen. Wil je het convenant instandhouden, wil je het convenant uitbreiden met partners, wat zijn daar de voordelen van, wat zijn daar de nadelen van? Ik denk aan handhaving, enzovoorts.”

De gemeente Vlaardingen is gebonden aan in totaal twee convenanten met regels voor de verplichte huisvesting van arbeidsmigranten uit Midden- en Oost-Europese landen (MOE-landers). Naast een lokaal convenant met uitzendbureaus en de woningcorporaties is in een eerder stadium ook een convenant gesloten met de Rijksoverheid. Hierin is afgesproken dat in de regio Rijnmond voortdurend zesduizend woningen beschikbaar zijn voor MOE-landers. Een onbekend percentage komt op het bord van Vlaardingen.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

1 reactie op “VLAARDINGS CONVENANT MOE-LANDERS TER DISCUSSIE

  1. Waarom wordt het convenant alleen gesloten met Tradiro en Stipt, terwijl er nog veel meer uitzendboeren zijn, die hier koopwoningen huren, denk aan WestFlex, Axidus, Oranjegroep, en zo zijn er nog veel meer die her en der in de stad te zien zijn met die fijne lease-autotjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *