WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

VLAARDINGERS VICTORIA’04 WINNEN RUIM VAN ROTTERDAM UNITED

VLAARDINGEN- In de eerste helft liet het zich niet aanzien, dat Victoria’04 een ruime overwinning zou gaan behalen. Rotterdam United bleek een taaie ploeg, die de aanval niet schuwde en kwam zelfs op een 0-1 voorsprong. In de tweede helft tapte Victoria’04 uit een ander vaatje, domineerde de wedstrijd en deed de teller stoppen met een zevenklapper.

Het spel golfde over en weer in de eerste helft. Rotterdam United bood goed tegenspel en was gevaarlijk over de beide vleugels maar liet de bal in het zijnet ploffen. Ook Victoria’04 kreeg enkele mooie mogelijkheden, doch stuitte keer op keer op de prima doelman van de bezoekers. Luca Been dacht te scoren, echter zijn hoge lob werd door de sluitpost van Rotterdam United met een katachtige sprong onder de lat worden weggewerkt. Na een half uur spelen opende Rotterdam United de score. Een soepel lopende aanval over de linkerflank werd feilloos afgerond: 0-1. Wederom moest Victoria’04 een achterstand wegwerken en liet zich niet ontmoedigen. Topscorer Nailey Girigorie klopte weer eens zijn directe tegenstander op snelheid en kon de bal in de 35ste minuut in het doel prikken: 1-1. Tot aan de rust bleef de stand in het tot dan boeiende duel in evenwicht.

Na de thee kwam Victoria’04 sterk uit de startblokken. Vanaf de aftrap werd Gianluca Been bereikt die zijn voorzet via een tegenstander in het doel zag belanden: 2-1. Rotterdam United was nauwelijks bekomen van deze tegenslag op Victoria’04 scoorde via Naily Girigorie fraai 3-1. Deze twee snelle tegentreffers deden de bezoekers kennelijk te veel pijn, want de grip op de wedstrijd ging verloren. Victoria’04 was heer en meester en vrijwel elke aanval leverde een doelrijpe kans op. Na een uur spelen tilde Denzel Asmus de score naar 4-1 en betekende een door Nailey Girigorie benutte strafschop 5-1. In de slotfase liep Victoria’04 uit naar een 7-1 eindstand door fraaie treffers van Jordi de Kimpe en Denzel Asmus om na afloop met genoegen vast te stellen, dat de eerste plaats in de competitie was behaald.

Opstelling Victoria’04: Jens Valk, Osman Unnu, Jordi de Kimpe, Oscar Knecht, Jesse Schippers (46: Vincent van den Bogerd), Jur de Visser, Miquel Asmus, Gianluca Been, Denzel Asmus, Nailey Girigorie (78: Bob Planken), Roy Meerten (65: Rémon van Prooijen).

Victoria’04-Rotterdam United eindstand 7-1 (bij rust 1-1)

Doelpunten Victoria’04: Nailey Girigorie (1-1, 3-1, 5-1 strafschop),

Gianluca Been (2-1), Denzel Asmus (4-1, 7-1), Jordi de Kimpe (6-1).