RijnmondNieuws.com
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

‘REKEN OP OVERLAST AANLEG BLANKENBURGTRACÉ VLAARDINGEN’

VLAARDINGEN- Het verbreden van de A20 voor de Blankenburgverbinding zal Vlaardingers overlast bezorgen. Daarvoor waarschuwt het stadsbestuur alvast in een schrijven aan de gemeenteraad. Vanaf januari 2021 begint de verbreding. De gemeente is in een vroeg stadium met vertegenwoordigers van Rijkswaterstaat en BAAK in gesprek gegaan om hinder en eventuele overlast te beperken.

De wegverbreding van de A20 met langs beide zijden een extra rijstrook is onderdeel van het onherroepelijke Tracébesluit (2018) voor de aanleg van de Blankenburgverbinding tussen de A15 en de A20. De verbreding van de A20 tussen het Kethelplein en het toekomstige knooppunt Vlaardingen brengt zichtbare en hoorbare werkzaamheden met zich mee. De werkzaamheden hebben vooral betrekking op viaducten, geluidsschermen, geleiderail, bomenkap, verlichting en toe- en afritten. Het aannemersconsortium BAAK begint in september met diverse onderhoudswerkzaamheden en bomenkap.

De gemeente ziet ondertussen ook kansen om mee te liften op werkzaamheden die BAAK uitvoert voor de verbreding van de A20, zoals het laten uitvoeren door BAAK van geplande aanpassingen aan gemeentelijke verkeerslichtenregelingen in de rondes waarbij BAAK toch aanpassingen aan de betreffende regelingen moeten doen. Een ander voorbeeld is het door BAAK meenemen van asfaltonderhoud op gemeentelijke wegen grenzend aan het werk van de Blankenburgverbinding/A20 op momenten dat BAAK toch al gaat asfalteren.

De gemeente en BAAK zullen de komende periode gebruiken om de kansen die er zijn verder uit te werken.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *