WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

‘VLAARDINGERS POSITIEF OVER HUISVESTING VLUCHTELINGEN’

Het stadsbestuur van Vlaardingen laat weten:  ‘De beleving van de burger is over het algemeen positief. Dit blijkt uit de bereidheid tot het doen van vrijwilligerswerk voor deze groep, het aanbieden van spullen en de reacties op de berichtgeving. We kunnen stellen dat er nog steeds maatschappelijk draagvlak is voor de Vlaardingse aanpak van gespreid huisvesten.’ (foto: sticker op  Liesveld Vlaardingen).
Het stadsbestuur van Vlaardingen laat weten: ‘De beleving van de burger is over het algemeen positief. (foto: sticker aangetroffen op Liesveld Vlaardingen).
VLAARDINGEN- Er wordt extra tempo gezet achter de door het Rijk opgelegde verplichte huisvesting van vluchtelingen in Vlaardingen. Omdat deze gedwongen opname van vluchtelingen achterbleef op het tempo van drie á vier sociale huurwoningen per week, is nu besloten dat de woningcorporaties een woning aanmelden en vervolgens zal er een vluchteling aan die woning worden gekoppeld.

Het stadsbestuur van Vlaardingen maakt melding van ‘nog steeds maatschappelijk draagvlak’ voor de Vlaardingse aanpak van het huisvesten van vluchtelingen in de haringstad.

Hetzelfde gemeentebestuur vindt het wenselijk om minderjarige vluchtelingen maandelijks zo’n 200 euro aanvullende bijstand te geven bovenop de gebruikelijke uitkering van 778 euro. De bijstand voor deze groep minderjarigen wordt dan gelijkgetrokken met de uitkering van een jongere van 21 jaar, die ontvangt 924 euro. Verhuurder Waterweg Wonen in Vlaardingen heeft afgesproken dat onder bepaalde voorwaarden spullen van woningen die geruimd moeten worden, gebruikt kunnen worden voor de inrichting van de huizen van vluchtelingen.

De beleving van de burgers is onder deze omstandigheden ‘over het algemeen positief’, stellen de verantwoordelijke bestuurders in de recente Voortgangsrapportage Opvang Vergunninghouders in Vlaardingen. Die bijval voor het beleid zou blijken uit ‘de bereidheid tot het doen van vrijwilligerswerk voor deze groep, het aanbieden van spullen en de reacties op de berichtgeving.’

2 reacties op “‘VLAARDINGERS POSITIEF OVER HUISVESTING VLUCHTELINGEN’

  1. Zo zie je maar, dat ook in Vlaardingen de heren en dames bestuurders in een luchtkasteel wonen, en geen enkele binding met de maatschappij hebben. Op de diversde fora is juist fel geprotesteerd tegen huisvesting en pamperen van vluchtelingen in de regio…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *