Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

VLAARDINGERS ONTVANGEN AFVALPAS

VLAARDINGEN- Voor 1 februari wordt op alle Vlaardingse woonadressen en op een aantal bedrijfsadressen een afvalpas bezorgd. Met de afsluiting van alle restafvalcontainers en de afvalpas hoopt de gemeente Vlaardingen de hoeveelheid restafval te verminderen.

Vlaardingen heeft aanzienlijk meer restafval per inwoner dan vergelijkbare gemeentes. Een van de oorzaken daarvan is het gebruik van de restafvalcontainers door mensen die niet in Vlaardingen wonen en door bedrijven die geen reinigingsrecht betalen. Met de komst van de afvalpas zijn de restafvalcontainers binnenkort alleen nog beschikbaar voor inwoners en voor bedrijven die reinigingsrecht betalen.

Volgens het Vlaardingse stadsbestuur laten alle gemeenten waar een containerpasjessysteem ingevoerd wordt in de beginfase (in het eerste half jaar) een stijging van het aantal bijplaatsingen zien, maar na verloop van tijd zou het aantal bijplaatsingen normaliseren en neemt af of verdwijnt zelfs helemaal.

Een proef in Schiedam-Oost: het al dan niet inzetten van een pasjessysteem heeft nauwelijks effect heeft op bijplaatsingen.
GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

4 reacties op “VLAARDINGERS ONTVANGEN AFVALPAS

  1. Er blijft bijgeplaatst worden hoor. Jarenlang heb ik in Schiedam gewoond en alleen maar de nadelen van het pasje gezien. Veel meer bijplaatsingen. Het enige nut van dit pasje is dat Irado nu per woning kan zien hoe vaak die klep wordt geopend. Dat is handig als ze in de nabije toekomst de tarieven willen opschroeven. Je gaat dan waarschijnlijk per klik betalen.

    1. Ik heb ook de invoering van de pas in Schiedam meegemaakt. Idd veel erbij en straatvuil wordt ook erger. Ga maar eens in Schiedam West kijken!
      Nu hier in Vl gebeurt vast hetzelfde. Waar laten hondenbezitters hun poepzakje? Denk meer poep op straat omdat ze het dan niet meer oprapen. De openbare prullebakken zijn nl. verminderd vanwege bezuinigen hier in oost!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *