Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

VLAARDINGERS DVO ’32 VERLIEZEN BIJ FC IJSSELMONDE

VLAARDINGEN- DVO’32 heeft de vooraf als lastige uitwedstrijd bestempelde confrontatie met de Rotterdamse fusieclub met 2-0 verloren. Al doet deze uitslag geen recht aan de wedstrijd, want de Vlaardingers waren gedurende 90 minuten de ploeg met de meeste kansen en het meeste balbezit en hadden deze wedstrijd eigenlijk gewoon moeten winnen. FC IJsselmonde deed wat het kon, vertraagde daar waar het kon , kreeg na die ene spaarzame uitval zowaar een penalty mee (waar overigens geen discussie over bestond) die goed benut werd zodat er ineens 1-0 op het scorebord stond.

En toen had DVO’32 ineens een serieus probleem. Er kwamen kansen maar Floris Keizerwaard en Nico Huijer wisten niet te scoren uit deze toch wel aardige mogelijkheden zodat 1-0 in Rotterdams voordeel de ruststand was. DVO had wel veel balbezit maar speelde in de 1e helft in een veel te laag tempo om de opponent echt pijn te doen. Na de thee ging het tempo omhoog en was het eigenlijk alleen de Vlaardingse equipe die de regie voerde. Echter gaandeweg de 2e helft kwam toch het besef dat het niet ging lukken vandaag. Kansen? Ja echt wel, Een mooie kopbal van Gert Jan van der Veen buitenkant paal, Walter Zomervrucht tegen de lat die had moeten zitten en dan gelijk daarna de voetbalwet als je zelf niet scoort doet je tegenstander het wel de 2-0 uit die ( hij is in te vullen) ene counter. Slim gespeeld van een leep FC IJsselmonde dat gezien de stand op de ranglijst de punten goed gebruiken kon maar DVO wat midweeks tegen stadgenoot VFC nog zo effectief was mag vandaag dus de hand in eigen boezem steken en deze wedstrijd als een wake up call beschouwen.

De Vlaardingers staan nog 3e maar Zwarte Pijl is in punten gelijk gekomen.Alleen het doelgemiddelde spreekt nog in het voordeel van de ploeg van trainer Ben Hoogwerf . Nog 2 wedstrijden te weten Leonidas thuis en hoogstwaarschijnlijk kampioen Charlois uit zullen uitwijzen of DVO’32 de nacompetitie gaat halen. Men heeft het in ieder geval nog in eigen hand. Dinsdagavond a.s.in het kader van de kwartfinale Corso Casino Cup de uitwedstrijd tegen S’Gravendeel is de volgende wedstrijd dus voor nu gegroet en tot dinsdag.

GEEF UW MENING!!

Laat weten wat u vind. Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar onthoudt: reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *