RijnmondNieuws.com
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

VLAARDINGERS DRAGEN TIENTALLEN IDEEËN AAN

VLAARDINGEN- Tot nu toe zijn z’n zestig ideeën aangedragen voor de Stadsagenda Vlaardingen. Tot eind oktober is de fase van inspireren en illustreren, waarbij mensen stadsverhalen en ideeën kunnen indienen.

Op het Stadsplein kunnen mensen spontaan langsgaan bij de caravan van De Burger Meester. De caravan staat zaterdag 10 oktober van 11.00 tot 15.00 uur op het plein van het Van Hogendorpkwartier. Er is daar dan ook een duurzaamheidsmarkt.
Op het Stadsplein kunnen mensen spontaan langsgaan bij de caravan van De Burger Meester. De caravan staat zaterdag 10 oktober van 11.00 tot 15.00 uur op het plein van het Van Hogendorpkwartier. Er is daar dan ook een duurzaamheidsmarkt.

In november worden de onderwerpen verder uitgediept. Dit wordt niet alleen online gedaan, maar ook door ontmoetingen. Dit is de periode van discussiëren en concluderen. Hieruit zal blijken wat de Vlaardingse stadsexperts het belangrijkste vinden en wie waarmee aan de slag wil. Als de Stadsagenda begin december zo goed als gereed is, volgt er een bijeenkomst van de stad samen met de gemeenteraad om met elkaar van gedachten te wisselen. Ook gaat het dan over: Hoe nu verder en wie doet wat? De centrale vragen voor de Stadsagenda zijn: Wat kunnen we in Vlaardingen volgens u (extra) doen om in de toekomst een stad te blijven waar we prettig kunnen leven? Wat speelt nu in Vlaardingen of gaat in de toekomst spelen? Wat betekent dit voor de Vlaardingers? Welke kansen en risico’s ziet u en welke oplossingen, ideeën en initiatieven heeft u?

Tijdens de Stadstoer nemen organisaties en mensen het initiatief om te laten zien wat ze belangrijk vinden voor de toekomst van Vlaardingen.  Dat doen diverse organisaties op zaterdag 10 oktober. Leden van het stadsbestuur en stadsgenoten zijn daarbij van harte welkom.

  • Van 9.00 tot 11.00 uur op[ zaterdag 10 oktober is op de Dag van de Duurzaamheid een duurzaam ontbijt bij cafetaria Verhage in het winkelcentrum Van Hogendorpkwartier. Tijdens dit ontbijt zijn er presentaties van mensen met een visie op duurzaamheid, energiebesparing en energieopwekking.  Wie bij dit ontbijt aanwezig wil zijn, is van harte welkom. Laat dit van tevoren weten door te mailen naar info@deburgermeester.nu.
  • Van 11.30 tot 13.00 uur op zaterdag 10 oktober licht Emmeline Mooij in het Taalhuis haar ideeën toe over het aanpakken van laaggeletterdheid. Locatie: Hoogstraat 80-a.
  • Van 13.30 tot 14.30 uur op zaterdag 10 oktober staan de deuren van Aanloophuis De Groene Luiken nog wijder open dan ze normaal al staan. Iedereen is hier welkom om mensen te ontmoeten en meer te horen over de ideeën van het aanloophuis aan de Oosthavenkade 8.
  • Van 15.00 tot 16.00 uur op zaterdag 10 oktober presenteert kunstenaar Dick Berckenkamp de kansen van het kunstproject You Are Here in het voormalige pand De Woutershof aan de Broekpolderweg 250 in de Broekpolder.

Wilt u ook op de Stadstoer en presenteren wat u of uw organisatie belangrijk vindt? Wilt u weten wanneer en waar het Stadsplein met de caravan van De Burger Meester nog meer komt? Kijk op www.deburgermeester.nu en op www.facebook.com/deburgermeester. Heeft u vragen of opmerkingen? Wilt u meedoen? Mail naar info@deburgermeester.nu of bel met (010) 248 4000 en vraag naar het projectteam Stadsagenda.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.