WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

VLAARDINGERS CWO WINNEN BIJ ALEXANDRIA ’66

VLAARDINGEN- Opnieuw een spannend slot van een wedstrijd van CWO. Na een verdiende 0-2 ruststand werd het slot nog spannend door de rode kaart voor Thurston Brasdorp in de 66e minuut. Met kunst en vliegwerk hield CWO stand en trok de overwinning over de streep.

CWO begon uitstekend aan de wedstrijd en liet direct zien dat het gekomen was om de punten mee naar Vlaardingen te nemen. Al in de 8e minuut had CWO de eerste kans op een voorsprong. Taha Kadri passeerde een verdediger in het strafschopgebied, die zijn been uitstak waarna Taha neerging.

Scheidsrechter Korbee twijfelde niet en wees naar de stip. Igor Markovic schoot de bal echter te zacht in waardoor de keeper redding kon brengen. In de 31e minuut was het wel raak. Een voorzet van Taha Kadri kwam perfect op het hoofd van Igor Markovic die onhoudbaar inkopte 0-1.

In de 44e minuut was het Taha Kadri zelf die na een diepe bal alleen voor de keeper kwam en via de paal inschoot 0-2. In de blessuretijd van de eerste helft kreeg Alexandria ’66 nog een vrije trap op de rand van het zestienmetergebied maar Elton Evora redde uitstekend.

In de tweede helft kreeg CWO volop kansen om de score uit te breiden. Maar schoten van Obeida Kadr, Mike van der Meer en Taha Kadri konden steeds door de keeper gered worden.

In de 66e minuut veranderde dit echter plotseling. Thurston Brasdorp werd uit het zicht van de scheidsrechter door een speler van Alexandria in het gezicht gespuwd. Die zag echter wel zijn reactie en dat betekende rood. CWO moest daarna alle zeilen bijzetten om de voorsprong te verdedigen.

Alexandria ’66 ging vol op de aanval en het leek wachten op een doelpunt. Dat kwam er dan ook in de 84e minuut 1-2. Af en toe kwam CWO nog op de helft van Alexandria ’66 maar echt gevaarlijk werden ze niet. De resterende tijd was te kort voor Alexandria’66 om de gelijkmaker te kunnen scoren. CWO nam de dik verdiende 3 punten mee naar Vlaardingen.