RijnmondNieuws.com
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

VLAARDINGERS BETALEN PARKEERRUIMTE KOOPWONINGEN VLUCHTELINGEN

VLAARDINGEN- Een bijna unanieme gemeenteraad stemt in met een krediet van 213.000 euro voor meer parkeermogelijkheden en het kappen van bomen rondom de koopwoningen voor vluchtelingen in Vlaardingen-Babberspolder. ONS.Vlaardingen komt vlak voor de stemming nog met een enkele vraag en de CU-SGP geeft een stemverklaring. Daarna gaan alle fracties zonder verdere kanttekeningen akkoord, minus Kees Rijke van de VVD.

Fractievoorzitter Gilles Papper (ONS) wil vooraf weten waarom het krediet nu wordt gevraagd, want de 213.000 euro wordt pas volgend jaar besteed. Wethouder Bart de Leede (GroenLinks) antwoordt dat er ook nu al enkele werkzaamheden plaatsvinden met het oog op de bouw. Met dat antwoord neemt ONS genoegen.

De CU-SGP betreurt ‘een hoog broekzak-vestzak gehalte’. Erik van Pienbroek: “Nu worden we toch eigenlijk verrast door dit bedrag, omdat het een al eerder gemaakte afspraak is zullen we wel voor stemmen.”

Op 17 juni start de verkoop van het project met koopwoningen voor vluchtelingen in Vlaardingen. De gemeente heeft het lege schoolgebouw in de Van Limburg Stirumstraat vorig jaar verkocht voor 349.000 euro k.k. aan zelfbouwontwikkelaar Steenvlinder. In de school komen tien kluswoningen met maximaal drie wooneenheden voor vluchtelingen.

Vlaardingen is een van de eerste gemeenten waar vluchtelingen een kluswoning kunnen kopen dankzij een speciale constructie die bestaat uit een geldlenig via de stichting Fundering. De lening is vergelijkbaar in hoogte met een hypotheek, die in maandelijkse termijnen terugbetaald moet worden. Het terugbetalen via de constructie voor vluchtelingen gebeurt in de vorm van ‘huur’.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

13 reacties op “VLAARDINGERS BETALEN PARKEERRUIMTE KOOPWONINGEN VLUCHTELINGEN

 1. belachelijk gewoon want hard werkende Nederlanders en Nederlanders met een uitkering krijgen dit ook allemaal niet.
  en nog meer belachelijk dat de vlaardingse bevolking hiervoor de kosten op moet draaien terwijl een hoop ze hier niet eens willen hebben het zijn vluchtelingen die hier tijdelijk zouden verblijven in het land tot ze terug kunnen nu krijgen hun alles op bedje gespreid maar als een gewone inwoner van Nederland iets aan vraagt maakt niet uit wat wordt er moeilijk gedaan over uitkering en met hypotheek moet men eigengeld bezitten en weet ik wat voor onmogelijke regels nog meer en sociale huur woningen voor starters zoals onze kinderen zijn er niet meer wordt geen rekening mee gehouden .
  het is gewoon te belachelijk voor woorden dat hun dus zonder eigen geld en al die regels voor alles gewoon alles kunnen krijgen zonder pardon dit is gewoon schande voor het land als Nederland die hun eigen bevolking op alle fronten laat barsten onze overgroot ouders draaien zich om in hun graf om te zien hoe jullie alles naar de klote brengen wat zij hebben opgebouwd voor ons

 2. Dit kan en mag toch niet . Een vluchteling zou uiteindelijk weer terug moeten gaan zodra het weer veilig is . Nu krijgen ze geld om een huis te kopen en te verbouwen en in te richten . En de mensen die hier al wonen moeten steeds harder knoken voor hun bestaan . Dit kan en mag niet gebeuren . Helpen tijdelijk oké dat is normaal en menselijk maar ons zelf achter stellen ???dat is zelf moord

 3. Vreemd dat vluchtelingen een hypotheek constructie krijgen aangeboden in de vorm van huur betalen en al onze kinderen bakken met geld moeten meenemen bij het kopen van een huis, hoezo discriminatie, voortrekken groep individuen, als je geen buitenlands trekje heb moet je flink bloeden.

 4. Helaas voor mijn zoon….., hij moet nog thuis wonen, is blank, geen uitkering maar werkt. Jammer dat zo’ n regeling niet voor Nederlanderse jongeren kan gelden.
  Handig heb mantelzorg al in huis wonend….
  Eens welvarend Nederland, nu bijna alles is weggegeven, waar kunnen wij terecht?

 5. Voor ons zijn staat de gemeentes nooit klaar
  En wij maar werken en werken en belasting betalen en moeten we hypotheek aanvragen
  Dan moet ook nog spaargeld hebben maar voor die groeperingen is alle middelen beschikbaar zijn wij als Nederlanders buitenstaanders geworden

 6. Waarom niet gewoon zo’n leuke regeling voor starters, waarbij onze kinderen een kans krijgen en ook een aantal vluchteling gezinnen, das beter voor de integratie.
  Als je alle vluchtelingen nu weer bij elkaar zet is dat zo weer een broeikas van ellende.
  Je ziet al wat een negatieve reacties het oproept. Ik snap dat wel. Maar ik snap de vluchteling ook! Als je hier blijft integreer je toch het beste tussen de Nederlanders.
  Bovendien onbekend maakt onbemind dus gewoon iedereen een kans op een woning en gezellig naast elkaar.

 7. Schandalig, ik sta al negen jaar te wachten op een huurwoning, een hypotheek krijg ik nog niet als zzper, ondanks ik ’t makkelijk kan betalen. We worden in dit land zo gediscrimineerd als hardwerkende Nederlander. Ik schaam me er soms voor. Tijd voor verandering.

 8. Gelijk de gemeente aanklagen als je kind geen woning kan krijgen. Rechtsgelijkheid heet dat. Dit gaat Vlaardingen geld kosten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *