Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

VLAARDINGER WINT NK SURVIVALRUN

VLAARDINGEN- Vlaardinger Danny van Haaften is winnaar van het NK Survivalrun in Doorn.

Zondag 24 november stond in het teken van het Nederlandse Kampioenschap Survivalrun in de categorie NPSB 13 kilometer individueel.

De plannen voor deelname aan het NK werden al eerder gemaakt. Namelijk in Deest waar Danny van Haaften in dezelfde categorie ook de eerste plaats wist te bemachtigen. De NPSB (sportbond) is een categorie waarin survival atleten werkzaambij de overheid kunnen deelnemen.

Danny is al meer dan 10 jaar actief als survival atleet en heeft veel wedstrijden gelopen in binnen en buitenland. Onlangs is hij gestart met DH Buitensport in Vlaardingen om mensen te motiveren meer te bewegen. Hij vindt het belangrijkdat mensen van verschillend niveau, leeftijd en geslacht in de buitenlucht werken aan een betere conditie. Zie ook: www.dhbuitensport.nl

Danny had een plan van aanpak gemaakt voor zijn deelname aan het NK maar tijdens de eerste kilometers kon dat plan al overboord. Het looptempo lag behoorlijk hoog en Danny moest alle zeilen bijzetten, aldus Danny.

In de eerste kilometers waren er weinig tot geen hindernissen en alles wat Danny dacht was “ik moet bij de groep blijven als ik iets wil betekenen in de uitslag.” Na een aantal kilometers en hindernissen werd de kopgroep enigszins bepaalden Danny liep tweede positie.

Tijdens het nemen van de hindernissen zei de kopman tegen Danny:” als jij zo doorklimt is die voor jou vandaag.” Waarop Danny antwoordde “de wedstrijd is pas klaar als hij klaar is” aldus Danny.

Het looptempo van de kopman was iets hoger maar dat verschil kon Danny tijdens de hindernissen goed maken. Halverwege de wedstrijd kwam er een kleine voorsprong waarna Danny het tempo iets ging verhogen. “Deze ga ik niet meer weggeven!” aldus Danny.

Danny wint Nederlandse Kampioenschap en komt met een tijd van 01:44:18 uur over de finish.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *