Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

VLAARDINGER VOOR DUINKERKE

VLAARDINGEN- Frank Musch uit Vlaardingen is sinds een jaar bezig met het promoten van de franse havenstad Duinkerke, als het gaat om toerisme. Als ambassadeur van toerisme zal hij de komende tijd in met name zuidwest-Nederland de stad onder de aandacht brengen.
duinkerke 1
Duinkerke (Dunkerque in het frans) is een stad met 91.000 inwoners aan de Noordzee en heeft de derde haven in Frankrijk, na die van Marseille en Le Havre. De stad heeft zwaar te lijden gehad onder twee Wereldoorlogen en na een periode van bloei in de jaren zestig en zeventig van de vorige eeuw, is het economisch bergafwaarts gegaan. De scheepsbouw en de olieraffinaderijen sloten hun poorten, met werkloosheid in de regio als gevolg.

Recentelijk is de stad bezig met het bevorderen van het toerisme. De stad heeft hiervoor ambassadeurs van toerisme in Frankrijk, Belgiƫ, de verenigde Staten en nu ook in Nederland. Voor Nederlanders een goed alternatief voor wie niet ver weg wil of kan reizen en toch in Frankrijk wil bezoeken. Naast het verspreiden van folders van het toeristenbureau, houdt Frank Musch zich ook aktief bezig met het meedenken over verbeteringen in Duinkerke als het gaat om de service richting toeristen. Alle tips en suggesties zullen worden gebruikt om de stad nog aantrekkelijker te maken.