Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

‘VLAARDINGER MARTIN POOT VERDIENT GEEN STADSSPELD’

Op 8 maart 2015 werd de vorige locatie van Prikkewater, op de hoek van de Westhavenkade, getroffen door een grote brand. Vaststaat dat de brand destijds is ontstaan in een vuilcontainer naast het gebouw. Niet alleen Prikkewater werd getroffen door de brand ook het aangrenzende kantoor van Minters – het voormalige MDNW: Maatschappelijke Dienstverlening Nieuwe Waterweg- werd zwaar getroffen. Poot is met zijn bedrijf opgekrabbeld en opnieuw begonnen aan de Wilhelminahaven.
VLAARDINGEN- Vlaardinger Martin Poot, de uitbater van partycentrum Prikkewater, komt niet in aanmerking voor een Vlaardingse stadsspeld. Dat heeft de exploitant van het bedrijf aan de oude Koningin Wilhelminahaven begrepen. Zijn naasten hadden om de stadsspeld voor Poot gevraagd bij de gemeente, maar kregen te horen dat de grote man achter Prikkewater niet voldoende heeft gedaan om deze onderscheiding te verdienen. Zijn gerenommeerde zalencentrum bestaan momenteel 40 jaar.

Poot troost zich met de gedachte dat zijn gezin en familie het hem wel gunnen. Net als onder andere Rita Young, het bestuur van Jeugdstad, het bestuur van het Haring- en Bierfeest ( de Stichting Halen en Brengen), de Vitality Runners en alle andere vrienden.

De Vlaardingse stadsspeld is een eervolle onderscheiding die al vele bekende Vlaardingers kregen opgespeld. Zo ging de speld de afgelopen jaren naar onder andere Piet Mostert, Yvonne Batenburg, Agnes van Ardenne en Peter Zuijdgeest.

Ook het oud PvdA-raadslid Peter van Wilsum (76) kreeg ooit de speld. De sociaaldemocraat ontving in 2003 de Stadspenning voor zijn verdiensten voor de sportwereld in Vlaardingen. In 2016 werd Van Wilsum veroordeeld tot een voorwaardelijke gevangenisstraf van 6 maanden wegens de diefstal van 64.000 euro bij een 88-jarige, gehandicapte plaatsgenoot. Desondanks mag het oud-raadslid zijn speld houden.

FACEBOOK IS VERANDERD!

Berichten van media en bedrijven worden minder snel op uw Facebooktijdlijn getoond, tenzij u de ‘als eerste weergeven’ optie instelt. Dan blijven de berichten ten alle tijden te zien.

Maar natuurlijk kunt u de site van Webradio Torpedo ook rechtstreeks bezoeken: www.rijnmondnieuws.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *