Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

VLAARDINGER (26) BEDREIGT BULGAARSE MET DE DOOD

VLAARDINGEN- De Bulgaarse L. I. is bedreigd met een vuurwapen door Vlaardinger V. M. (26). De politie heeft het wapen in beslag genomen. Het gaat om een (gas)pistool van het merk Blow, model F06, kaliber 9 mm PAK.

Op 5 december werd het wapen gericht op I. in een pand voor arbeidsmigranten. Drie medebewoners kregen te horen van M. dat hij de vrouw om het leven zou brengen. M. heeft dit misdrijf niet voltooid.

4 reacties op “VLAARDINGER (26) BEDREIGT BULGAARSE MET DE DOOD

 1. V.M. zal hoogstwaarschijnlijk geen autochtone Vlaardinger zijn gezien de aard van de bedreiging en de locatie waar de bedreiging plaatsvond. Dergelijke nep wapens zijn trouwens volgens de letter van de wet een strafbaarder bezit dan een echt vuurwapen, hoe krom dit ook is. Met een echt wapen word je gestraft wegens het voorhanden hebben van een vuurwapen zonder het kunnen tonen van een verlof. Mert zo’n neppert val je ook nog eens onder categorie 3, ongewenste wapens. Maar ja, in Nederland levert zo iets hooguit een (voorwaardelijke)taakstraf op terwijl hier 4 jaar logeren voor staat.

 2. Hans, zijn het vaak met elkaar eens, maar in dit geval niet.
  Nep vuurwapens vallen onder categorie 1.
  De maximumstraf voor het illegaal bezitten van een stiletto en andere wapens uit categorie 1 is 9 maanden gevangenisstraf of een geldboete van € 4.500.

  • Categorie I. De wapens in deze categorie zijn niet-vuurwapens, waarvan de overheid het bezit door iedereen buiten de overheid zelf heeft verboden.
  Voorbeelden: ballistische messen, ploertendoders, wurgstokjes, boksbeugels, en voorwerpen die zodanig op een wapen lijken dat zij voor bedreiging of afdreiging geschikt zijn. De kleur van een nepwapen telt niet mee om te bepalen of het nepwapen sprekend lijkt op een echt (vuur)wapen. Het enige dat telt, zijn de vorm en de afmeting van het nepwapen.

  De maximumstraf voor het illegaal bezitten van een wapen uit categorie 3, zoals een geweer, is een gevangenisstraf van 4 jaar of een geldboete van € 45.000.

  • Categorie III
  Pistolen, revolvers en geweren. Alarmpistolen en werpmessen.

  Wie heeft er gelijk in deze?
  Van mij mogen ze voor nep of echt vuurwapen eenzelfde straf geven. Met een nepperd kan je ook overvallen plegen.
  Schiet je met een echt vuurwapen, dan maak je er als aanklager (poging) moord van.

  1. Martin, het is lang geleden dat ik in die business zat, en zoals ons grote voorbeeld zei, ik heb daar geen actieve herinnering aan.

   1. Binnenkort moeten ‘wij’ maar een beeld van hem gaan neerhalen. Hebben ze in de wereld al met heel veel verkeerde leiders gedaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *