Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

‘ONS.VLAARDINGEN ZOEKT DE GRENZEN OP’

VLAARDINGEN- ONS.Vlaardingen is blij met de rel over de belettering van de fractiekamer. Dat vermoedt althans wethouder Arnout Hoekstra (SP). ONS is boos op Hoekstra vanwege acties gericht op het verwijderen van de plakletters op het raam van hun fractiekamer. Hoekstra en de gemeente hebben geen spijt. Hoekstra: “Volgens mij zijn ze niet heel boos, maar zijn ze heel blij dat we dat gedaan hebben.  Dat is voor hun weer aanleiding om publiciteit te creëren. “

De afgelopen week is een kat-en-muisspel ontstaan tussen de gemeente Vlaardingen en de fractie van ONS.Vlaardingen over de belettering van een raam van de fractiekamer. De gemeente heeft tot twee maal stickers verwijderd op het raam van ONS.

Hoekstra: “ Wij dachten, moeten we dit nou wel doen, want dit is juist wat ze willen. ONS zoekt op heel veel plekken de grenzen op. En moet je alles maar toestaan?  Daarom hebben we gezegd, we doen het toch maar wel. Ook al weten we dat ze hiermee eigenlijk alleen maar in de kaart spelen.”

‘De partij had propagandamateriaal aangebracht op de ramen van het stadhuis’, stelt een woordvoerder van de gemeente. ‘Dit achten wij ongewenst, omdat het stadhuis van alle Vlaardingers is en een politiek neutrale uitstraling moet hebben, zeker in verkiezingstijd. De andere politieke partijen hebben uitingen van hun partij in het stadhuis achterwege gelaten of weggehaald.  ONS Vlaardingen had hun raambeplakking niet verwijderd voor 3 maart, zoals wij in een brief hadden gevraagd.  Zoals we hadden aangekondigd in onze brief, zijn daarom gemeentelijke medewerkers ermee aan de slag gegaan.’

ONS stelt ook voor neutraliteit te zijn op het stadhuis. De partij verwacht daarom op korte termijn dat ambtenaren niet langer werk verrichten met hoofddoek. Juist in het kader van de gewenste neutraliteit is het dragen van het islamitisch kledingstuk door medewerkers van de gemeente een verkeerd signaal, vindt ONS.

 

FACEBOOK IS VERANDERD!

Berichten van media en bedrijven worden minder snel op uw Facebooktijdlijn getoond, tenzij u de ‘als eerste weergeven’ optie instelt. Dan blijven de berichten ten alle tijden te zien.

Maar natuurlijk kunt u de site van Webradio Torpedo ook rechtstreeks bezoeken: www.rijnmondnieuws.com.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *