Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

VLAARDINGEN ZOEKT ALSNOG REGISSEUR WOONOVERLAST

VLAARDINGEN- De zoektocht naar een Vlaardingse Regisseur Woonoverlast (voor 36 uur per week) is alsnog begonnen. Al in 2018 werd vanuit de gemeenteraad verzocht om de aanstelling van de regisseur, maar het toenmalige stadsbestuur – onder leiding van burgemeester Anemiek Jetten (PvdA)- had geen haast.

De gemeente roept nu in een vacature op om voor de functie te solliciteren indien u HBO werk- en denkniveau heeft en verstand van of ervaring met het aanpakken van woonoverlast. De speciale ambtenaar kan inspelen op de vele meldingen van overlast in de woonwijken. De regisseur kan gaan fungeren als spin in het web en verschillende instanties met elkaar verbinden. Hiermee kan het probleem van woonoverlast, voor een deel worden opgelost.

Gezocht wordt naar een expert in menselijk gedrag. En u bent u bewust van het spanningsveld tussen bestuurlijke verwachtingen en de soms weerbarstige praktijk. Geboden wordt een hoge mate van zelfstandigheid en verantwoordelijkheid. En de vrijheid om niet alleen op het stadhuis te werken, maar juist ook de stad in te gaan om u daar te laten zien. Het salaris bedraagt 3.244,00 tot 4.783,00 bruto per maand. Solliciteren kan vóór 22 september 2020 op de vacature.

Naar verwachting worden dit jaar beleidsregels opgesteld. Hierin staat op hoofdlijnen omschreven in welke gevallen, onder welke voorwaarden en hoe mag worden ingegrepen. Een gedragsaanwijzing kan bijvoorbeeld zijn geen geluidsoverlast meer veroorzaken.

In het jaarverslag 2019 van Waterweg Wonen staat dat vijfenvijftig klachten leidden tot het aanmaken van een overlastdossier. Het aantal in behandeling genomen meldingen door de burenbemiddelaar was vorig jaar zevenendertig. In het jaarverslag van 2019 van Samenwerking staat dat in ongeveer vijfenzestig overlastsituaties is bemiddeld. In vijfentwintig gevallen van extreme overlast heeft dat geleid tot de inzet van mediators vanuit buurtbemiddeling.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *