Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

VLAARDINGEN ZINT OP HOGERE OPBRENGST TEXTIELINZAMELING

VLAARDINGEN- Nog voor het eind van het jaar starten in Vlaardingen twee proeven met textielinzameling. Zo komen er tien bovengrondse textielcontainers, die handmatig worden geleegd, zodat eventuele vervuiling direct kan worden uitgesorteerd. Een tweede proef betreft de inzameling van textiel door scholen.

Momenteel heeft Vlaardingen bij de textielinzameling veel afkeur die de gemeente wil terugdringen. De afkeur moet verwerkt worden als restafval met hogere kosten van dien.

De textielprijs is afhankelijk van de kwaliteit. In de eerste vijf maanden van dit jaar is er tussen de 150 en 250 euro per ton aan opbrengst uitgekeerd voor het aangeleverde textiel. Bij verbetering van de kwaliteit zal de opbrengst per ton meer aan de bovenkant zitten.

Nederland zamelt jaarlijks 75 miljoen kilo textiel in. De kwaliteit van het materiaal gaat hard achteruit, met name de laatste vijf jaar. Dat heeft onder meer te maken met het inzamelsysteem met ondergrondse containers. Door regen en grondwater wordt het textiel geregeld nat, tijdens het lossen verspreidt het vocht zich over de kleding. De verontreinigingsgraad steeg van 8 naar 15 % . Ook worden gemeenten aangespoord steeds minder restafval in te zamelen. Veel gemeenten hebben dit doorvertaald met invoer van drempels voor het inleveren van restafval, zoals toegangspasjes.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *