Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

VLAARDINGEN ZET BEWUST ANTI-DISCRIMINATIEBURO OP INBURGERING

VLAARDINGEN- Het Rotterdamse anti-discriminatiebureau Radar is een prima partij om de gemeente Vlaardingen van advies te dienen over de stroef verlopende inburgering van vluchtelingen. Dat is kort samengevat het antwoord dat de fractie Boers (fB) krijgt op hun eerder gestelde schriftelijke vragen. Radar mag een rapport met adviezen produceren voor 46.000 euro, exclusief BTW.

De fB vindt dat met de keuze voor Radar sterk de suggestie wordt gewekt dat de prioriteit bij het inburgeringsproces komt te liggen bij mogelijke discriminatie van de zogenaamde ‘nieuwe Nederlanders’.

Voor het vergeven van de opdracht zijn verschillende partijen benaderd, die op dit moment betrokken zijn bij de uitvoering van de inburgering, zoals Vluchtelingenwerk, Minters en Dock. De fB krijgt te horen: ‘De keuze is echter niet op één van deze partijen gevallen om te voorkomen dat ‘de slager zijn eigen vlees moet keuren’.

Het gemeentebestuur wilden een partij die op dit moment niet bij de uitvoering van het inburgeringsproces in Vlaardingen betrokken is én met kennis van zaken het onderzoek laten uitvoeren. De fB wordt voorgehouden dat Radar is aangesloten bij de Kennisbank Diversiteit en Emancipatie (IDEM). ‘Het meldpunt discriminatie is slechts een onderdeel’, meent het stadsbestuur. De visie van IDEM is het toegankelijke maken van kennis en expertise op het gebied van integratie, discriminatie, homo-emancipatie en zorgen voor meer samenhang en samenwerking. Onvermeld blijft dat IDEM in opdracht van de gemeente Rotterdam is ingericht door Radar en Art.1, kenniscentrum discriminatie Nederland.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *