Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

VLAARDINGEN WORDT OPNIEUW FLARDINGA

VLAARDINGEN- Wethouder Bart de Leede (GroenLinks) heeft het eerste exemplaar in ontvangst genomen van het boek ‘De Slag Geslagen’. Dit boek geeft een terugblik op de viering en herdenking van de Slag bij Vlaardingen in 1018.

Afgelopen woensdag woensdag namen de stichting Vlaardingen 1018, het museum en de gemeente belangstellenden mee tijdens een terugblik op het feestjaar 2018 en een vooruitblik naar hoe men de Slag bij Vlaardingen ook in de tijd die komen gaat een plek geven in de stad.

Tijdens de bijeenkomst was er een voorproefje van de eerstkomende activiteiten in het weekend van 14 en 15 september in het Hof en de binnenstad. Het museum geeft het thema Slag bij Vlaardingen de komende tijd een plek. De Stichting Vlaardingen 1018 heeft plannen voor activiteiten in het weekend van Open Monumentendag. En ook voor de verdere toekomst zijn er plannen om de geschiedenis van Vlaardingen glansrijk te laten herleven: wat te denken van een verfilming van de historische roman Dubio van Karin de Roos? En… over 5 jaar is het weer groot feest: in 2023 is het 750 jaar geleden dat Flardinga stadsrechten kreeg.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *