Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

VLAARDINGEN WIL VAREND CORSO NIET IN JULI TIJDENS SCHOOLTIJD

VLAARDINGEN- Het Varend Corso wilde dit jaar Vlaardingen aandoen in juli, tijdens schooltijd, in de loop van de ochtend. Daarop heeft de gemeente Vlaardingen besloten geen subsidie meer te verstrekken van 10.000, maar maximaal 1.000 euro toe te kennen als vorm van waarderingssubsidie. Dat alles laat wethouder Bart de Leede (GroenLinks) weten aan de fractie Boers (fB), die gisteravond nog een ultieme poging deed het corso voor Vlaardingen te behouden. De corso-organisatie heeft voor de waarderingssubsidie 1.000 euro bedankt en Vlaardingen van de route gehaald.

Een raadsmeerderheid (voor 7, tegen 28) ziet niets in het voorstel van de fB om de subsidie alsnog te verlenen voor een periode van 4 jaar. Het stadsbestuur vindt daarnaast niet dat het zijn taak is om als aanjager in overleg te gaan met de Vlaardingse ondernemers en bewoners om sponsoring en participatie te stimuleren en daarmee het Varend Corso voor Vlaardingen te kunnen behouden, zoals de fB heeft voorgesteld.

Alke Marsbergen (fractie Kerkhof): “Helaas kunnen we dat in deze periode niet doen. Het is niet kies om dat voor de ene wel te doen en voor de andere niet. Denk bijvoorbeeld aan het geitenweitje in het Marnixplantsoen, die niet meer door kan gaan.”

Frans Hoogendijk (ONS.Vlaardingen): “Al ga je 1.000 euro dit jaar betalen. Het Varend Corso komt dit jaar dus zeker niet meer naar Vlaardingen. Laten we die tijd gebruiken om het Varend Corso mogelijkerwijs als een middel van stadspromotie weer terug te brengen en dan iets meer tijd te nemen en een goed budget daarvoor te maken.”

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *