Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

VLAARDINGEN WIL STEUNTREKKERS VIA BASISBANEN IN THUISZORG

VLAARDINGEN- Via de thuiszorg zijn mogelijkheden om bijstandscliënten die moeilijk aan het werk komen een basisbaan te bieden. Dat denkt de Vlaardingse wethouder Sebastiaan Nieuwland (D66). Het is de ambitie om eind 2023 regionaal vijfhonderd mensen te plaatsen op een basisbaan. Nieuwland erkent dat dit een inschatting is. Dit aantal dient nog getoetst te worden bij de overige deelnemende waterweggemeenten, Maassluis en Schiedam.

Naar verwachting kan zo’n 2 miljoen euro worden bespaard op de bijstand in Vlaardingen door het bieden van basisbanen aan iedereen die afhankelijk is van een inkomen en die het ondanks zijn of haar inspanningen niet lukt inkomen te verdienen met betaald werk.

Van belang is dat het bij de basisbaan gaat om werk dat gedaan wordt vanuit de reguliere markt bij grotere en kleinere werkgevers. Zij hebben immers het werk en de banen waar een financiering tegenover staat, zodat de basisbanen daadwerkelijk een publiek-private oplossing zijn.

De basisbaan voor bijstandontvangers is een van de plannen die zijn opgenomen in het herstelplan waarmee Vlaardingen probeert te ontsnappen aan het preventief toezicht door de Provincie, wegens een niet sluitende begroting. Met het herstelplan moet voor 15 miljoen euro worden bespaard op het sociaal domein.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

1 reactie op “VLAARDINGEN WIL STEUNTREKKERS VIA BASISBANEN IN THUISZORG

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *