Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

VLAARDINGEN WIL SCHIEDAMSE AANPAK AUTO’S ZONDER KENTEKEN

VLAARDINGEN- Het Vlaardingse gemeentebestuur onderschrijft de wenselijkheid om handhavend te kunnen optreden tegen auto’s zonder kentekenplaat (door deze weg te slepen). Schriftelijke vragen van de fractie Boers zetten het gemeentebestuur op het spoor om dit soort voertuigen beter te kunnen aanpakken. Burgemeester en wethouders gaan daarom kijken in hoeverre ze de Algemene Plaatselijke Verordening (APV) kunnen aanpassen op dit punt, dan wel kijken welke andere (juridische) mogelijkheden er zijn.

Een auto zonder kentekenplaat is in strijd met artikel 170 van de Wegenverkeerswet (1994), maar in Vlaardingen is dit onvoldoende om een dergelijke auto te kunnen wegslepen. Hiervoor moet ook worden voldaan aan één van de voorwaarden uit die wet, te weten het belang van de veiligheid op de weg, of het belang van de vrijheid van het verkeer en het vrijhouden van aangewezen weggedeelten en wegen.

In tegenstelling tot de gemeente Vlaardingen sleept buurgemeente Schiedam wel auto’s zonder kenteken weg. De gemeente Schiedam heeft namelijk in hun APV opgenomen dat een auto zonder kentekenplaat wordt aangemerkt  als een defect voertuig. In de Schiedamse wegsleepverordening is ook opgenomen dat auto’s zonder kentekenplaat weggesleept kunnen worden.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *