Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

VLAARDINGEN WIL ONDERMIJNENDE CRIMINALITEIT TEGENGAAN

VLAARDINGEN- De komende jaren wil Vlaardingen extra inzetten op het tegengaan van ondermijning en een betere verbinding tussen zorg en veiligheid. Dat staat in het Integraal Veiligheidsplan 2020-2023 (IVP). Uit de veiligheidsanalyse komen nadrukkelijk de grootschalige ondermijningsproblemen in Vlaardingen naar voren. Vlaardingen blijkt aantrekkelijk voor criminelen en lijkt zich goed te lenen voor ondermijnende vormen van criminaliteit.

Er is onder meer sprake van drugscriminaliteit, misdaad bevorderende branches, witwassen, illegaal gokken, mensenhandel/-smokkel en zorg- en vastgoedfraude. Ook de overlast door drugsgebruik blijft aandacht vragen. Ook zijn er nieuwe vraagstukken die directe aandacht vragen, zoals cybercriminaliteit.

Het veiligheidsbeleid wordt jaarlijks vertaald in een uitvoeringsplan. Deze zijn operationeel van aard: ze geven een overzicht van uit te voeren acties/maatregelen rond de thema’s in het IVP. De uitvoeringsplannen worden in samenspraak met partners opgesteld en vastgesteld door het college van B&W.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

1 reactie op “VLAARDINGEN WIL ONDERMIJNENDE CRIMINALITEIT TEGENGAAN

  1. Gemeente Vlaardingen moet zich overal net zo druk maken als vorig jaar met het vuurwerk gebeuren dan komt het wel goed .Minder woorden en meer daden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *