Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

VLAARDINGEN WIL ONAFHANKELIJK ONDERZOEK NAAR STROOMOPWAARTS

VLAARDINGEN- Er komt een onafhankelijk onderzoek naar Stroomopwaarts. De gemeente Vlaardingen wil
samen met Schiedam en Maassluis onderzoek naar de bedrijfsvoering van Stroomopwaarts. Momenteel wordt een onderzoeksvoorstel opgesteld. Vervolgens zal een onafhankelijk bureau op basis van een offerte worden uitgekozen om het onderzoek uit te voeren.

Naar verwachting is de klanttevredenheid gedaald onder de cliënten van Stroomopwaarts. Daar houdt het gemeentebestuur van Vlaardingen al op voorhand rekening mee. In 2015 behaalde Stroomopwaarts nog een gemiddelde waardering van 7,2 (Maassluis: 7,5: Vlaardingen 7,1 en Schiedam: 6,9). De uitkomsten van een recente meting naar de tevredenheid worden binnenkort bekend gemaakt.

Onder het motto ‘de bezem door Stroomopwaarts’ werkte ONS.Vlaardingen enkele maanden terug nog aan een zwartboek over het participatiebedrijf. Volgens ONS is Stroomopwaarts een overheidsbedrijf dat ‘een miljoenenverlies lijdt; faalt op de instroom; faalt op de uitstroom; niet in staat is privacy gevoelige gegevens te waarborgen; geen goede werkgeversbenadering heeft; geen goede analyse van de armoedeproblematiek kan maken; veel cliënten heeft die de Nederlandse taal nauwelijks machtig zijn en gebukt gaat onder een onophoudelijke stroom klachten.’

Stroomopwaarts is sponsor van een aantal lokale weblogs. Daar worden uitsluitend lovende berichten (tegen betaling) gepubliceerd. De fractievoorzitter van de PvdA in Schiedam vindt dat leuk.
De directie van Stroomopwaarts heeft vorig jaar een interne mail verstuurd waarin medewerkers worden opgeroepen om berichten over misstanden bij het participatiebedrijf zoveel mogelijk te negeren. Desirée Curfs, sinds 1 juni 2015 directeur van het regionaal participatiebedrijf, laat in de mail blijken bang te zijn voor aandacht in de krant of overige media door de komst van het zwartboek.

FACEBOOK IS VERANDERD!

Berichten van media en bedrijven worden minder snel op uw Facebooktijdlijn getoond, tenzij u de ‘als eerste weergeven’ optie instelt. Dan blijven de berichten ten alle tijden te zien.

Maar natuurlijk kunt u de site van Webradio Torpedo ook rechtstreeks bezoeken: www.rijnmondnieuws.com

1 reactie op “VLAARDINGEN WIL ONAFHANKELIJK ONDERZOEK NAAR STROOMOPWAARTS

  1. Stroomopwaarts MVS heeft slechts een bedrijfsmatig opgezette ambtelijke organisatie die ingevolge mandaat handelt en is het dus niet toegestaan zelfstandig beleid te voeren. Wanneer Stroomopwaarts zich in privaatrechtelijke zin beweegt, en wel namens de drie MVS colleges gezamenlijk, dan dient daar aan gemotiveerde en dus controleerbare besluitvorming van het algemeen bestuur van Stroomopwaarts MVS aan vooraf te gaan. Een algemeen besluit waarmee Stroomopwaarts MVS in feite in civilibus carte blanche zou hebben is fouter dan fout en leidt tot oncontroleerbare toestanden. Een rekenkamer of de zwakkere afgeleide rekenkamer commissie kan doelmatigheid slechts toetsen aan publiekrechtelijke rechtshandelingen welke vooraf dienen te gaan aan elke rechtshandeling in privaatrechtelijke zin. Als dergelijke besluiten ontbreken dan is Stroomopwaarts MVS feitelijk oncontroleerbaar anders dan door het ‘eigen’ bestuur.

    Minister Plasterk was in zijn antwoorden op kamervragen wat betreft de verschillende vormen van Gemeenschappelijke Regelingen hier over duidelijk dat hetgeen nu toch aan de hand lijkt te zijn ongewenst is en niet volgt uit de Wgr.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *