Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

VLAARDINGEN WIL ONAFHANKELIJK ONDERZOEK NAAR STROOMOPWAARTS

VLAARDINGEN- Er komt een onafhankelijk onderzoek naar Stroomopwaarts. De gemeente Vlaardingen wil
samen met Schiedam en Maassluis onderzoek naar de bedrijfsvoering van Stroomopwaarts. Momenteel wordt een onderzoeksvoorstel opgesteld. Vervolgens zal een onafhankelijk bureau op basis van een offerte worden uitgekozen om het onderzoek uit te voeren.

Naar verwachting is de klanttevredenheid gedaald onder de cliënten van Stroomopwaarts. Daar houdt het gemeentebestuur van Vlaardingen al op voorhand rekening mee. In 2015 behaalde Stroomopwaarts nog een gemiddelde waardering van 7,2 (Maassluis: 7,5: Vlaardingen 7,1 en Schiedam: 6,9). De uitkomsten van een recente meting naar de tevredenheid worden binnenkort bekend gemaakt.

Onder het motto ‘de bezem door Stroomopwaarts’ werkte ONS.Vlaardingen enkele maanden terug nog aan een zwartboek over het participatiebedrijf. Volgens ONS is Stroomopwaarts een overheidsbedrijf dat ‘een miljoenenverlies lijdt; faalt op de instroom; faalt op de uitstroom; niet in staat is privacy gevoelige gegevens te waarborgen; geen goede werkgeversbenadering heeft; geen goede analyse van de armoedeproblematiek kan maken; veel cliënten heeft die de Nederlandse taal nauwelijks machtig zijn en gebukt gaat onder een onophoudelijke stroom klachten.’

Stroomopwaarts is sponsor van een aantal lokale weblogs. Daar worden uitsluitend lovende berichten (tegen betaling) gepubliceerd. De fractievoorzitter van de PvdA in Schiedam vindt dat leuk.
De directie van Stroomopwaarts heeft vorig jaar een interne mail verstuurd waarin medewerkers worden opgeroepen om berichten over misstanden bij het participatiebedrijf zoveel mogelijk te negeren. Desirée Curfs, sinds 1 juni 2015 directeur van het regionaal participatiebedrijf, laat in de mail blijken bang te zijn voor aandacht in de krant of overige media door de komst van het zwartboek.

FACEBOOK IS VERANDERD!

Berichten van media en bedrijven worden minder snel op uw Facebooktijdlijn getoond, tenzij u de ‘als eerste weergeven’ optie instelt. Dan blijven de berichten ten alle tijden te zien.

Maar natuurlijk kunt u de site van Webradio Torpedo ook rechtstreeks bezoeken: www.rijnmondnieuws.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *