Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

VLAARDINGEN WIL NIET ALLE HUURWONINGEN GEVEN AAN VLUCHTELINGEN

VLAARDINGEN- Het gemeentebestuur van Vlaardingen geeft in antwoorden op de vragen van fractie Heel de Stad aan dat ze niet kiest voor de aanpak van de gemeente Utrecht waarbij tijdelijk alle vrij te komen sociale huurwoningen verhuurd worden aan vluchtelingen. Ook Amsterdam staat de Utrechtse aanpak inmiddels voor.

Het Rijk heeft alle gemeenten in Nederland opgeroepen om vluchtelingen (en soms ook asielzoekers) met voorrang op de eigen bevolking te huisvesten. Waar andere gemeenten niet altijd voldoen aan hun taakstelling geldt dat voor Vlaardingen wel. Vlaardingen houdt zich aan de taakstelling, meldt het stadsbestuur.

4 reacties op “VLAARDINGEN WIL NIET ALLE HUURWONINGEN GEVEN AAN VLUCHTELINGEN

  1. De kans op een betaalbare huurwoning is voor een autochtone Nederlander al kleiner dan het winnen van 10 miljoen in een loterij. Als Vlaardingen dan nog eens mee zou doen met Utrecht….

  2. Ik heb hier geen woorden meer voor, dus onze eigen Nederlandse bevolking moet plaats maken voor vluchtelingen, het wordt echt steeds gekker en gekker. En mijn kids wonen tot hun 40e thuis. Ik schaam me echt kapot dat ik een Nederlander ben. Wat is dit land in een sneltreinvaart naar de klote geholpen. En alle vluchtelingen lachen ons finaal uit.

  3. Je geeft ze aan vluchtelingen of verkoopt ze aan huisjesmelkers die ze dan weer verhuren aan arbeidsmigranten. En wat dan met de gewone NL-er die elke dag hard werkt om de rekeningen te kunnen betalen en ook graag een woning willen? Tellen die niet meer mee dan? Wat is dit land naar de afgrond aan het gaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *