Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

VLAARDINGEN WIL MES IN KINDERBOEDERIJ, HEEMTUIN EN BIBLIOTHEEK

VLAARDINGEN- Het stadsbestuur van Vlaardingen wil het mes zetten in de subsidies aan de stadsboerderij Holywood, de Heemtuin en de bibliotheek. Dat staat in het Herstelplan met aanvullende ombuigingen, omdat Vlaardingen kampt met een tekort van 24,1 miljoen euro.

Op het stadhuis wil men ook kijken naar mogelijkheden om de inkomsten te verhogen, bijvoorbeeld door het tarief voor parkeren op straat te verhogen met 0,20 cent per uur en door het gebied voor het betaald parkeren uit te breiden naar de VOP, Indische Buurt en Oostwijk Oost.

Meer dan de helft van de ombuigingen wordt gerealiseerd door te besparen op de gemeentelijke organisatie, onder andere door het uitbesteden van de ICT-voorzieningen (cloudmigratie).

Burgemeester en wethouders hebben de ambtenaren de opdracht gegeven aanvullende ombuigingen te zoeken en zij hebben daar ruim 100 voorstellen voor gekregen. Uit deze voorstellen heeft het stadsbestuur een keuze gemaakt met een totale besparing van 5,2 miljoen in 2021 oplopend naar ruim 7 miljoen in 2024. De aanvullende ombuigingsvoorstellen worden nu samen met de keuzes van burgemeester en wethouders voorgelegd aan de gemeenteraad.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

3 reacties op “VLAARDINGEN WIL MES IN KINDERBOEDERIJ, HEEMTUIN EN BIBLIOTHEEK

  1. Wat een stelletje lafaards daar op het stadhuis als je echt wil bezuinigingen en meteen een flink bedrag wil binnenhalen gooi dat het stadsgehoorzaal dicht. Word elk jaar zo miljoen in gepompt maar nee daar zitten de vriendjes en vriendinnetjes van het college en politieke partijen. Terwijl er in Schiedam een 1000 maal beter theater staat. Zelfde geldt voor al die voetbalverenigingen hoeve nu maanden geen huur te betalen vanwege de Corona. Nou als je een huis huurt zeg de verhuurder ook niet je hoef nu even geen huur te betalen vanwege de Corona.

  2. Ooooooo ooooo ooooo wat heeft gemeente Vlaardingen er een potje er van gemaakt. En nu moeten dus de bibliotheek, kinderboederij en de Heemtuin er voor boeten. Ontspannen mag en kan dus ook niet meer omdat incompetenten wethouder(s) geld hebben verbrast. Diep diep triest!!!!

  3. Extra geld heffen voor parkeren…zorg eerst dat de ondernemers niet massal weglopen in het centrum. Dan komt er misschien iemand parkeren.
    De boerderij korten vind ik ook belachelijk. Ze doen hun stinkende best zelfstandig zoveel mogelijk geld te verdienen. En dan wordt dat gestraft door de subsidie stop te zetten…😡
    Laten ze de subsidies (salarissen kun je het niet noemen, dan zouden ze er goed werk voor moeten doen) van de wethouders en zo eerst ff korten. Als ze weer naar behoren functioneren, valt er misschien weer over te praten.
    Vlaardingen wordt om zeep geholpen…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *