Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

VLAARDINGEN WIL MEER VOLKSTUINEN OMPLOEGEN VOOR WONINGBOUW

VLAARDINGEN- Volkstuinvereniging Dr. Moerman in Vlaardingen-West moet plaatsmaken voor woningbouw, tot woede van de bijna negentig biologische tuinders. De vereniging reageert in een brief aan de gemeenteraad: ‘Het kan niet zo zijn dat de gemeente Vlaardingen, als dichtbevolkte stad in industriële omgeving, haar burgers dit ontneemt en een groene long wegsnijdt om financiële problemen op te lossen.’

Recent heeft de gemeente contact opgenomen met het bestuur van de volkstuinvereniging langs de Marathonweg. Het bestuur is daarbij in kennis gesteld van het ‘ombuigingsplan’ dat op 12 november ter besluitvorming aan de gemeenteraad raad zal worden voorgelegd. Inmiddels heeft er ook een gesprek plaatsgevonden met wethouder Ivana Somers (Leefbaar). Het ‘ombuigingsplan’ moet vooral financieel zorgen voor een gezonde toekomst voor de burgers van Vlaardingen en daartoe is een aantal locaties aangewezen als mogelijke bouwlocatie.

Het contract voor de grond aan de rand van de Westwijk loopt af op 24 januari 2023.

Op het stadhuis wordt ook al enige tijd nagedacht over woningbouw op de plaats van de volkstuinen achter de Hoevenronde in Vlaardingen-Holy.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

1 reactie op “VLAARDINGEN WIL MEER VOLKSTUINEN OMPLOEGEN VOOR WONINGBOUW

  1. Jaja inheemse kk bevolking, zeg maar dag tegen uw huisje, boompje, beestje. Daar heeft u geen recht meer op. Want dit is niet meer uw land. En verder, zoals onze Minister President zegt; “gewoon je bek houden!”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *