Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

VLAARDINGEN WIL GEEN WINST MAKEN OP WIELKLEM

VLAARDINGEN- Er kan meer geld worden opgehaald voor de kas van de gemeente door zelf wielklemmen te verwijderen. Dat denkt de fractie Boers (fB). Wethouder Bart Bikkers (VVD) denkt dit ook al te bereiken door wanbetalers te voorkomen dankzij de dreiging van de klem. Bikkers: “Op het moment dat iedereen gewoon netjes z’n parkeerbelasting betaalt kan dat een positief effect hebben op de begroting.”

Toch erkent de wethouder dat de wielklem de gemeente financieel voordeel kan opleveren. Bikkers: “Wanneer er meer naheffingen plaatsvinden gaat dat nog meer positief effect hebben op de begroting. Al vind ik niet dat we moeten begroten op naheffingen. In het coalitieakkoord staat dat de meeropbrengsten van het parkeren wordt gebruikt voor mobiliteit en infrastructuur.”

Het laten verwijderen van een wielklem in Vlaardingen gaat 329 euro kosten. Dit bedrag is uitsluitend kostendekkend voor de gemeente. Bikkers ontkent het maken van winst.

Voor het verwijderen gaat Vlaardingen een extern bedrijf inschakelen. ‘Jammer’, vindt de fB. Ron Boers: “Dan betekent het toch dat het meer zou opbrengen als we het zelf zouden doen?” Bikkers: “Het zou ook meer opbrengen als u daar 800 euro voor zou vragen, meneer Boers. U kunt de prijs vragen die u wilt, dan maakt u winst, maar ik vind het wel goed dat we hier proportioneel mee omgaan. Dus vragen wij een kostendekkende prijs. Plus natuurlijk nog de naheffing die er bovenop komt van de eerste, tweede en misschien wel derde keer, als het de derde keer is dat je niet betaald hebt. En dan loopt het aardig op. En heeft het wat mij betreft ook een afschrikkende werking.”

Handhavers van de gemeente Vlaardingen mogen een wielklem gebruiken. De wielklem komt als maatregel naast de al bestaande wegsleepregeling. De kosten van het aanbrengen en verwijderen van de wielklem worden volledig verhaald op de overtreder.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *