RijnmondNieuws.com
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

VLAARDINGEN WIL AF VAN LEGES EVENEMENTEN

rtober 4VLAARDINGEN- Het stadsbestuur van Vlaardingen wil geen leges meer heffen op de afgifte van evenementenvergunningen. Hiermee hoopt het college het organiseren van feestjes aantrekkelijker te maken. Een voorstel tot het afschaffen van de retributies is vanmiddag naar de gemeenteraad gestuurd voor goedkeuring.

Wilt u een evenement organiseren op straat of in een gebouw? Is het een klein evenement, dan doet u een melding aan de gemeente. Gaat het om zaken als een sportwedstrijd, popconcert of braderie? Dan heeft u een evenementenvergunning nodig.

De gemeente beoordeelt vooraf of het evenement kan plaatsvinden. Er wordt gekeken of bijvoorbeeld de hulpdiensten voldoende ruimte hebben om snel hulp te kunnen verlenen, of de plek geschikt is en of de overlast voor anderen niet te groot is. Waar nodig wordt advies gevraagd aan brandweer of politie. De behandeling van de aanvraag duurt bij een klein evenement vijf werkdagen en bij een groot evenement maximaal acht weken. De kosten waren tot nu toe afhankelijk van de grootte van het evenement. Variƫrend vanaf 27,10 euro tot maximaal 191,05 euro.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *