WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

VLAARDINGEN-WEST WEET NIET VAN BIJEENKOMST HUISVESTING MOE-LANDERS

VLAARDINGEN- Alle inwoners van Vlaardingen moeten op zijn minst via de sociale media worden geïnformeerd over bijeenkomsten waarbij de gemeente wil bespreken wat er speelt in de wijken. Dat vindt de fractie Boers (fB) naar aanleiding van de bijeenkomst van gisteravond in de Westwijk. De avond had als onderwerpen: de status van de projecten in de wijk, tijdelijke huisvesting arbeidsmigranten en de gebiedsvisie.

Alleen via een bericht op de website van de gemeente zou kort voor de bijeenkomst een oproep zijn gedaan aan bewoners om bij interesse zich aan te melden voor deze informatie- en discussieavond. 
Van meerdere personen heeft de fB begrepen dat zij geen uitnodiging hebben ontvangen ook al hadden zij namen en mailadressen achtergelaten op dit soort eerdere bijeenkomsten.

FB: ‘Gisteren bleek wederom dat als bewoners niet regelmatig met de gemeente in discussie kunnen gaan, een avond met een beperkte agenda chaotisch kan worden, omdat veel bewoners meer zaken met u willen bespreken. Wederom bleek ook dat de gemeente geen goede antennes heeft in de wijk’ . De fB wil van het stadsbestuur onder meer weten of men van mening is dat de vertegenwoordiging van de klankbordgroep representatief is voor de wijk.

De fB stelt de volgende aanpak voor:

– Voortaan op sociale media zoals uw eigen Facebookpagina per wijk, uw eigen gemeentelijke Facebookpagina, uw Twitter-account en uw Instagram dit soort bijeenkomsten breed onder de aandacht te brengen.
– Voortaan lokale media middels een persbericht tijdig op de hoogte stellen van een dergelijke bijeenkomst.
– Voortaan zelf de wijk flyeren met een brief of flyeren en mensen persoonlijk uitnodigen.
– Per wijk weer opnieuw een Wijk Overleg Platform (WOP) in te voeren (liefst nog breder samengesteld dan de oude leefbaarheidsplatforms) , een overlegplatform waar individuele wijkbewoners, maar ook lokale instellingen en maatschappelijke organisaties, zoals wooncorporaties, MInters, gemeente, wijkagent, de wijkwethouder, de wijkhandhaver, maar ook huurders- en eigenarenverenigingen, aan deelnemen? Zo nee, waarom niet?
– Een wijkleefbaarheidbudget zou (als eerste stap op weg naar wijkbegrotingen) laten beheren door het Wijk Overleg Platform. Dit zou opgebouwd kunnen zijn (zoals dit in andere steden het geval is) uit een vast bedrag per wijk plus een aanvullende vergoeding per inwoner van de betrokken wijk. Dit bedrag wordt jaarlijks opnieuw vastgesteld. Hiermee worden aan buurtgroepen en bewoners financiële vergoedingen uitbetaald voor het organiseren lokale activiteiten en evenementen, die met name sociale cohesie, wijkleefbaarheid en verkeersveiligheid in de eigen wijk ten goede komen. 
– Ieder wijkoverlegplatform krijgt gekwalificeerd adviesrecht, wat inhoudt dat men gevraagd en ongevraagd het gemeentebestuur kan adviseren en het gemeentebestuur daarnaast de verplichting heeft te motiveren wat er met het advies van het wijkoverlegplatform gebeurt.
– Een Wijk Overleg Platform vindt ieder kwartaal plaats.
– Alle inwoners die namen en mailadressen bij u hebben achtergelaten worden standaard uitgenodigd voor hun wijk bij dit soort bijeenkomsten.
– Lid zijn van een klankbordgroep kan voor een bepaalde termijn met een mogelijke verlenging. 
– Per periode verandert de klankbordgroep van samenstelling door nieuwe aanwas.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *