WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

VLAARDINGEN WERKT AAN VERGUNNING VERHUUR DEELSCOOTERS

VLAARDINGEN- Ook Vlaardingen komt met een vergunningsstelsel voor bedrijven die deelmobiliteit willen aanbieden binnen de gemeente. Dit vergunningsstelsel stelt duidelijke eisen aan de aanbieders en biedt de gemeente de mogelijkheid om de activiteiten te reguleren en controleren. Hierdoor kunnen overlast en andere negatieve gevolgen worden voorkomen. Naast het vergunningsstelsel krijgt het stadsbestuur de mogelijkheid verdere regels op te stellen. Binnenkort beslist de gemeenteraad.

Afgelopen november heeft buurgemeente Schiedam al de eerste vergunningen verstrekt voor het bedrijfsmatig aanbieden voor deelscooters en -fietsen. De Schiedamse gemeenteraad heeft vorig jaar een APV-wijziging aangenomen om een vergunningstelsel voor deelscooteraanbieders in te stellen, opdat overlast door deelscooters wordt verminderd. De aanbieders van deelscooters en -fietsen kunnen hun vergunning verliezen bij een teveel aan overlast.

Eén gedachte over “VLAARDINGEN WERKT AAN VERGUNNING VERHUUR DEELSCOOTERS

  1. Laat die deelscooters a.b. wegblijven, het is voor velen een grote ergernis hoe de jongeren die scooters op ongewenste plekken achter laten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *