Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

VLAARDINGEN WERKT AAN AARDGASVERBOD

VLAARDINGEN- Onder aanvoering van D66-wethouder Jules Bijl werkt de gemeente Vlaardingen aan plannen voor het opleggen van een aardgasverbod. Inmiddels zijn een stuur- en projectgroep opgericht met zogenaamde kernstakeholders (woningcorporaties, VvE’s en bedrijven) om het verplicht dichtdraaien van de gaskraan voor te bereiden. Ook is er een klankbordgroep voor partijen die op iets grotere afstand van het onderwerp staan.

De gemeente Vlaardingen moet binnenkort een Transitievisie Warmte (TVW) presenteren. Daarin beschrijft de gemeente hoeveel woningen en andere gebouwen, dus ook bedrijven, er voor 2030 van het aardgas moeten, welke wijken als eerste aan de beurt zijn en wanneer zij worden gedwongen.

Het Klimaatakkoord (1000 miljard euro voor heel misschien 0,00007 graden Celsius minder opwarming), dat is ondertekend namens alle gemeenten, bepaalt dat in gezamenlijkheid met maatschappelijke partners een TVW moet worden opgesteld. De TVW dient uiterlijk eind 2021 te zijn vastgesteld door de gemeenteraad.

Voor het opleggen van een aardgasverbod zijn vijf alternatieve vormen denkbaar: bijvoorbeeld restwarmte uit de industrie, geothermie en aquathermie, warmtepompen, groen gas en waterstof. Een zesde vorm die recent regelmatig wordt genoemd, is de hybride optie waarbij gestookt wordt op zogenaamde ‘duurzame warmte’, maar in extreem koude periodes nog aardgas gebruikt wordt. Waterstof wordt door de gemeente Vlaardingen nog niet gezien als optie vóór 2030.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

2 reacties op “VLAARDINGEN WERKT AAN AARDGASVERBOD

  1. Nu moeten de D66 stemmers niet gaan klagen.
    Jullie hebben het land weggegeven, dit is wel lokale politiek, maar de landelijke wordt nog vele malen erger. Het volk krijgt de leiders die het verdient.
    Volgend jaar herkansing bij de gemeenteraadsverkiezingen.
    Helaas vergeten mensen snel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *