WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

VLAARDINGEN WERFT OEKRAÏNERS VOOR AZC

VLAARDINGEN- De Oekraïners die nu verblijven in de boerderij aan de Broekpolderweg en in het voormalige Unileverpand hebben een brief ontvangen, waarin staat dat zij als eerste in aanmerking komen om te verhuizen naar een flexwoning, als deze beschikbaar zijn, op het nog te bouwen asielzoekerscentrum (Azc) in Vlaardingen. Eenzelfde brief is door de gemeente ook verstuurd aan Oekraïners die inwonen bij een gastgezin en naar de gastgezinnen zelf. Boodschap in deze brieven is dat eerst de Oekraïners in de gemeentelijke (nood)opvang in Vlaardingen in aanmerking komen voor een flexwoning en daarna de mensen in gastgezinnen.

De gemeente verwacht nog altijd half oktober de eerste circa 60 woningen te plaatsen bij bedrijventerrein de Vergulde Hand. Nadat de woningen geplaatst zijn, moeten deze nog afgewerkt en ingericht worden. Dit duurt ongeveer een maand. Naar verwachting kunnen half november de eerste Oekraïners de sleutel van een woning krijgen. Vervolgens worden stapsgewijs tot en met het eerste kwartaal 2023 woningen geplaatst en in gebruik genomen. Het gaat om 15 woningblokken met in totaal 326 woningen. Ook is de verwachting dat in het eerste kwartaal van 2023 de tijdelijke basisschool en twee gebouwen voor maatschappelijke organisaties in gebruik genomen worden op het Azc.

3 reacties op “VLAARDINGEN WERFT OEKRAÏNERS VOOR AZC

  1. Er gaan nu brieven uit naar Zelenski of hij er nog meer wil sturen. Ook gaan we vluchtelingendorpen bouwen voor Russische deserterende reservisten. Wat een fijne burgemeester hebben we toch, hij komt echt op voor (zijn?) volk.

  2. Vlaggetjes ondersteboven worden acuut verwijderd maar een Oekraïense vlag op het stadhuis en op het bureau van de burgemeester mag wel? Gelukkig is Japan solidair met onze boeren, daar hangen alle vlaggen vanaf vandaag ondersteboven en ze worden niet verwijderd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *