Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

VLAARDINGEN WEET NIETS OVER OMVANG GENITALE VERMINKINGEN

VLAARDINGEN- De gemeente Vlaardingen heeft geen kennis over het aantal vrouwen dat genitaal verminkt is, of een risico daartoe heeft. De gemeente voert ook geen speciaal beleid om dergelijke risico’s te verkleinen. Er wordt vertrouwd op diverse professionals en organisaties met een signalerende rol. De mogelijkheden om specifieke acties te ondernemen door de gemeente in deze zouden beperkt zijn. Dat alles krijgt de fractie Boers te horen naar aanleiding van hun schriftelijke vragen over genitaal verminking.

In de maatschappelijke begeleiding van vluchtelingen en in het kader van de inburgering krijgen in algemene zin de waarden en normen in Nederland aandacht, laat het gemeentebestuur weten. Afhankelijk van de interactie binnen deze activiteiten kan genitale verminking daarbij eventueel ook aandacht krijgen.

Voor zover nu bekend binnen de gemeente Vlaardingen is over genitale verminking geen onderzoek gedaan door de Wijkteams of GGD. De problematiek zou bij deze organisaties wel voldoende bekend zijn.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *